Rīt Biķerniekos notiks Baltijas čempionāts trases automodelismā. Tiešraide – internetā
Auto un tehnoloģijas
2015. gada 11. decembris, 20:58

Rīt Biķerniekos notiks Baltijas čempionāts trases automodelismā. Tiešraide – internetā

Jauns.lv

Sestdien, 2015.gada 12.decembrī, Biķernieku kompleksās sporta bāzes biroja ēkas automodelisma trasē notiks 2015.gada Baltijas valstu čempionāta trases automodelismā noslēguma posms. Čempionāts notiek astoņos etapos dažādās trasēs Latvijā, Igaunijā un Lietuvā.

Sacensību norisi būs iespējams vērot arī interneta tiešraidē Biķernieku trases mājas lapā

Sacensībās piedalīsies vairāk nekā 30 labākie Baltijas valstu automodelisti. Baltijas čempionu tituli tiek izcīnīti četrās modeļu klasēs, trijās no tām sacensības sestdien varēs vērot Rīgā:

-    F1/32   pirmās formulas modeļu sacensības mērogā 1:32

-    ES32 Eirosporta modeļu kopijas mērogā 1:32

-    ES24 Eirosporta modeļu kopijas mērogā 1:24

Savukārt PR 1:24 klases uzvarētājs – latvietis Jānis Nabokins, jau tika noskaidrots iepriekšējos posms.

Sacensību sākums sestdien, 12.decembrī, pulksten 8.00; ieeja – bez maksas; adrese: S.Eizenšteina iela 2, Biķernieku trases ēka, Rīga.

Trases automodelisms ir tehnisks sporta veids, kur dalībnieki sacenšas ar pašizgatavotiem miniatūriem, elektriski vadāmiem automobiļu modeļiem (mērogā 1:24 vai 1:32), kuri brauc pa speciāli izveidotu trasi ar īpašām rievām jeb sliedēm. Šī aizraušanās Latvijā ir ieguvusi lielu popularitāti un ar to iespējams nodarboties ne tikai Rīgā, bet arī Valmierā, Ventspilī, Mazsalacā, Jelgavā, Daugavpilī un vairākās citās pilsētās.

Regīna Zommere / Publicitātes foto

Tēmas