"Liepājas metalurgs" lūdz atlikt 2,7 miljonu eiro maksājumu Valsts kasei uz diviem gadiem
Bizness un ekonomika
2015. gada 28. decembris, 14:15

"Liepājas metalurgs" lūdz atlikt 2,7 miljonu eiro maksājumu Valsts kasei uz diviem gadiem

Jauns.lv

AS "KVV Liepājas metalurgs" šodien neveiks 2,7 miljonu eiro maksājumu Valsts kasei, jo ir lūgusi atlikt šo maksājumu uz diviem gadiem, šodien žurnālistiem sacīja "KVV Liepājas metalurga" valdes loceklis Igors Talanovs.

"Šī maksājuma atlikšanu esam lūguši jau pirms mēneša, līdz šim notiek tā saskaņošana. Mums lūdza iesniegt biznesa plānu līdz 2030.gadam, tas ir iesniegts un saskaņots ar kreditoriem," sacīja Talanovs.

Viņš norādīja, ka pagaidām no Finanšu ministrijas un Valsts kases vēl nav saņemta apstiprinoša atbilde par maksājuma atlikšanu, taču izteica cerību, ka tiks panākts kompromiss.

Talanovs uzsvēra, ka uzņēmumam ir līdzekļi, lai maksājumu varētu veikt jau šodien, taču piebilda, ka tā neveikšana nekādā veidā neliks valstij zaudēt naudu. "Mums ir ķīla, kas pilnībā sedz visas valsts prasības pret uzņēmumu. Tāpēc ceram, ka izdosies vienoties un atlikt šo maksājumu," sacīja Talanovs.

Jautāts, vai gadījumā, ja vienošanās ar Valsts kasi un Finanšu ministriju netiks panākta, bet 2,7 miljoni eiro šodien netiks samaksāti, nesekos kādas soda sankcijas no Valsts kases puses, kas varētu izraisīt uzņēmuma maksātnespēju, Talanovs atbildēja, ka, viņaprāt, kompromiss tiks panākts.

"Ja valdība šaubītos par mūsu spēju veikt visus maksājumus, tad ar mums runātu savādāk. Domāju, ka arī valdība ir ieinteresēta šajā kompromisā," skaidroja Talanovs.

Viņš uzsvēra, ka arī Latvijas valdība ir ieinteresēta strādājošā uzņēmumā, kas nodrošina darbvietas un maksā nodokļus. "Ja rūpnīca vēlreiz tiks apturēta, tad pašreizējā ekonomiskajā situācijā vairs nekāda atkārtota darbības atjaunošana nebūs iespējama," uzsvēra Talanovs.

LETA / Foto: Ieva Lūka/LETA