Autogigantam "Volkswagen" ASV var nākties atpirkt 115 000 dīzeļautomašīnu
Vācijas autobūves koncerns "Volkswagen" sagaida, ka tam var nākties ASV atpirkt aptuveni 115 000 dīzeļautomobiļu.
Auto un tehnoloģijas
2016. gada 7. janvāris, 21:27

Autogigantam "Volkswagen" ASV var nākties atpirkt 115 000 dīzeļautomašīnu

Jauns.lv

Vācijas autobūves koncerns "Volkswagen" sagaida, ka tam var nākties ASV atpirkt aptuveni 115 000 dīzeļautomobiļu, kurus ietekmējis vērienīgais izmešu falsificēšanas skandāls, ceturtdien vēsta laikraksts "Sueddeutsche Zeitung".

Atsaucoties uz informācijas avotiem uzņēmumā, laikraksts norāda, ka "Volkswagen" varētu nākties atpirkt aptuveni piektdaļu no ietekmētajiem automobiļiem ASV, kas kopumā veido aptuveni 580 000.

Autoražotājs komentārus šajā jautājumā pagaidām nesniedz.

"Sueddeutsche Zeitung" raksta, ka šo atpirkšanu varētu īstenot ar skaidras naudas maksājumiem vai īpašniekiem apmaiņā tiktu piedāvātas jaunas automašīnas ar ievērojamu atlaidi.

Laikraksts vēsta, ka ASV varasiestādes lēmumu šajā jautājumā pieņems janvārī.

Kā ziņots, "Volkswagen" septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Tādējādi šie automobiļi emitē lielāku par atļauto kaitīgo izmešu apjomu, kas saistīts ar smogu un dažādām veselības problēmām.

Tikmēr ASV valdība pirmdien iesūdzēja tiesā "Volkswagen" par sistemātisku valsts gaisa piesārņojuma prasību pārkāpšanu.

ASV Tieslietu ministrijas iesniegtajā civillietā "Volkswagen" var tikt piemērots naudassods līdz pat 20 miljardu dolāru apmērā.

LETA/Foto: AFP/LETA