Sākas satiksmes drošības sacensību skolēniem "Gribu būt mobils!" reģionālie pusfināli
Konkursa mērķis ir paaugstināt 6.-8.klašu skolēnu zināšanas un prasmes satiksmes drošībā, kā arī pilnveidot personīgās drošības garantēšanas iespējas.
Auto un tehnoloģijas
2016. gada 11. janvāris, 14:52

Sākas satiksmes drošības sacensību skolēniem "Gribu būt mobils!" reģionālie pusfināli

Jauns.lv

Sākas CSDD ceļu satiksmes drošības sacensību 6.-8.klašu skolēniem “Gribu būt mobils!” reģionālie pusfināli. Pirmie mači – Rīgas reģiona pusfināls, notiek šodien, 2016.gada 11.janvārī, Ķekavas novada Baložu vidusskolā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šodienas sacensībās piedalās desmit komandas: no Ādažu vidusskolas (divas komandas), Babītes vidusskolas, Baložu vidusskolas, Daugmales pamatskolas, Olaines 2.vidusskolas, pamatskolas “Rīdze”, Rīgas 21.vidusskolas, privātās pamatskolas “Gaismas tilts 97” un no Ziemeļvalstu ģimnāzijas. Šīs komandas Rīgas reģiona komandu konkurencē izcīnīja vislielāko punktu skaitu internetā notikušajās neklātienes sacensībās.

Plānotie “Gribu būt mobils!” reģionālie pusfināli:

-    pirmdien, 11.janvārī, pulksten 11.00, Baložu vidusskolā;

-    trešdien, 13.janvārī, pulksten 11.00, Ogres Valsts ģimnāzijā;

-    piektdien, 15.janvārī, pulksten 11.00, Kusas pamatskolā;

-    pirmdien, 18.janvārī, pulksten 11.00, Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolā;

-    otrdien, 26.janvārī, pulksten 11.00, Preiļu 1.pamatskolā;

-    ceturtdien, 28.janvārī, pulksten 11.00, Kuldīgas Alternatīvajā sākumskolā;

-    otrdien, 2.februārī, pulksten 11.00, Valmieras sākumskolā.

Konkurss “Gribu būt mobils!” ir viens no CSDD satiksmes drošības projektiem bērniem un jauniešiem, kas notiek jau kopš 2006./2007.mācību gada. Tā mērķis ir paaugstināt 6.-8.klašu skolēnu zināšanas un prasmes satiksmes drošībā, kā arī pilnveidot personīgās drošības garantēšanas iespējas. Reģionālajos pusfinālos dalībniekiem jādemonstrē zināšanas par ceļu satiksmes noteikumiem gan pie datora, gan darbojoties ar dažādām ceļu satiksmes shēmām, tajā skaitā interaktīvā vidē.

Konkursa fināls notiks pavasarī, Rīgā. Tajā piedalīsies katra reģionālā pusfināla labākā komanda. Katrs fināla uzvarētājkomandas dalībnieks balvā saņems planšetdatoru.  Savukārt fināla sacensību 2.vietas un 3.vietas ieguvēji – dāvanu karti ceļojumam.

Konkursu organizē CSDD sadarbībā ar SIA “Aģentūra VB Plus”. Projekts tiek finansēts no OCTA. Projektu atbalsta Rīgas Motormuzejs, SIA “Skaisto skatu aģentūra”, SIA “Ādažu kukulītis” un “Kinder” produkti.

Vairāk par konkursu “Gribu būt mobils!”: www.gribubutmobils.lv.   


Regīna Zommere / adazuvidusskola.lv