Bizness un ekonomika
2016. gada 13. janvāris, 04:07

Februārī iznāks pēdējais "Cosmopolitan" numurs igauņu valodā

Jauns.lv

Februārī iznāks pēdējais izklaides žurnāla "Cosmopolitan" numurs igauņu valodā, jo izdevējs "Uhinenud Ajakirjad" ir mainījis uzņēmējdarbības fokusu.

Kompānija otrdien paziņoja, ka pārtrauks izdot "Cosmopolitan", jo turpmāk koncentrēsies uz žurnālu par mājokļiem, veselību un tehniku izdošanu. Izdevniecība sazināsies ar visiem cilvēkiem, kas ir abonējuši "Cosmopolitan" igauņu valodā .

Pirmais "Cosmopolitan" numurs igauņu valodā iznāca 2004.gada novembrī. Pagājušā gada ceturtā ceturkšņa dati liecina, ka tas bija populārākais žurnāls sieviešu vecumā līdz 39 gadiem vidū. Žurnālam bija 85 tūkstoši nepastāvīgu lasītāju un 30 tūkstoši pastāvīgu lasītāju.

Somijas izdevniecībai "Otavamedia" piederošā kompānija "Uhinenud Ajakirjad" turpinās tādu žurnālu kā "Kodu&Aed", "TM Kodu&Ehitus", "Minu Aed", "Kodutohter" un "Tehnikamaailm" izdošanu.

"Cosmopolitan" pirmo reizi iznāca ASV 1886.gadā kā ģimenes žurnāls. Kopš pagājušā gadsimta 60.gadiem tas iznāk kā sieviešu žurnāls, kurā aplūkotas modes, veselības, dzīvesveida un citas tēmas. "Cosmopolitan" pašlaik ir vairāk nekā 60 starptautisko izdevumu, tas iznāk 35 valodās un tiek izplatīts vairāk nekā 110 pasaules valstīs. Latviešu valodā "Cosmopolitan" iznāk kopš 2002.gada.

BNS

Tēmas