2015. gadā SES satelītu pārraidīto TV kanālu skaits palielinājies par 11,3%
Nākotnes perpektīvā SES saglabā vadošo pozīciju Ultra HD satura ieviešanā, pakāpeniski attīstot pārraides kvalitātes standartu un uzlabojot skatīšanās pieredzi.
Bizness un ekonomika
2016. gada 14. janvāris, 17:20

2015. gadā SES satelītu pārraidīto TV kanālu skaits palielinājies par 11,3%

Jauns.lv

2015. gadā SES satelītu pārraidīto TV kanālu skaits palielinājies par 11,3% līdz 7268 kanāliem. Tas ir labākais sniegums visā industrijā, salīdzinot ar 2% pieaugumu pārējiem satelītu operatoriem. Tā paziņojis orbitālais satelītu operators SES, kura viens no teleportiem atrodas Rīgā, apkalpojot Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un daļēji Austrum- un Ziemeļeiropas televīzijas pakalpojumu sniedzējus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ievērojamo kanālu skaita pieaugumu sekmējis arvien pieaugošais augstas izšķirtspējas HD kanālu skaits. SES flotes, ar vairāk nekā 50 satelītiem, apkalpoto HDTV kanālu skaits pieaudzis par 18% līdz 2230 kanāliem 2015. gadā, veidojot 31% no kopējo pārraidīto pasaules TV kanālu skaita. Salīdzinājumam – pārējo industrijas satelītu pārraidītais  HDTV kanālu skaits pieauga par 13% līdz aptuveni 6400 kanāliem.

SES apkalpoto TV kanālu kopējais skaits Eiropā palielinājies par 9% līdz gandrīz 2600 kanāliem. Nepārtrauktais HDTV pārraižu pieaugums, kam nepieciešama lielāka satelītu kapacitāte kā standarta izšķirtspējas (SD) kanāliem, bija galvenais izaugsmes veicinošais faktors, jo HDTV kanālu skaits Eiropā pieauga par vairāk kā 25% līdz gandrīz 700 kanāliem.

“Visu laiku lielākais pārraidīto TV kanālu skaita pieaugums apstiprina SES vadošo lomu TV pārraides industrijā kā galvenajam virzītājspēkam globālajā digitalizācijā, uzsverot satelītu būtisko lomu video izplatīšanā,” norāda SES komercdirektors Ferdinands Kaizers (Ferdinand Kayser). “SES ir gatavs turpināt šo dinamisko attīstību. Mūsu pašreizējā satelītu SES-9 un SES-10 palaišanas programma ir jaudīgs dzinējs nākotnes izaugsmei, līdz 2017. gada beigām nodrošinot orbitālo satelītu kapacitātes pieaugumu par 21%. Arvien vairāk kanāliem tiekot pārraidītiem HD kvalitātē un raidorganizācijām ienākot Ultra HD ērā, 2016. un nākamajos gados mēs novērosim tālāku industrijas attīstību un paātrinātu SES video segmenta izaugsmi."

Nākotnes perpektīvā SES saglabā vadošo pozīciju Ultra HD satura ieviešanā, pakāpeniski attīstot pārraides kvalitātes standartu un uzlabojot skatīšanās pieredzi.

SES bija pirmais satelītoperators, kas 2015. gadā Eiropā ieviesa Ultra HD pārraides ar septiņiem kanāliem Ultra HD izšķirtpējā, kas tika pārraidīti no SES satelītiem. Tuvākajos gados tiek prognozēts būtisks pārraidīto Ultra HD kanālu skaita pieaugums.

 “SES kanālu pieauguma” infografiku skatiet

šeit.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar SES / Publicitātes foto