Etiopija vēlas sadarboties ar Latviju tūrisma jomā
Tūroperatoru pārstāvji pasākumā interesējās par tādiem jautājumiem kā atpūtas iespējas, ceļošanas ātrums, drošība.
Bizness un ekonomika
2016. gada 21. janvāris, 20:31

Etiopija vēlas sadarboties ar Latviju tūrisma jomā

Jauns.lv

Etiopija vēlas veicināt sadarbību ar Latviju tūrisma jomā, ceturtdien žurnālistiem atzina Etiopijas vēstnieks Latvijā Tešome Toga Čanaka (Teshome Toga Chanaka).

Viņš iepazīstināja klātesošos ar Etiopijas vēsturi, dabas bagātībām, arhitektūru un nacionālajām vērtībām, vienlaikos norādot, ka "pasaule ir maza, tamdēļ vajag lūkoties uz mazāk tradicionālām pasaules daļām".

Pēc Čanakas teiktā, tūristus uz Etiopiju varētu vilināt tās savdabīgie laika apstākļi vai kafijas ceremonijas – Etiopija ir kafijas dzimtene, tāpēc kafija ir daļa no Etiopijas kultūras.

Vēstnieks arī pauda, ka Etiopija ir viena no zemākajām vietām pasaulē, lai arī tās teritorijā ir 25 kalni. Etiopiešiem esot arī pašiem savs kalendārs, Etiopijā tagad ir 2008.gads.

Tāpat Čanaka norādīja, ka Etiopijā ir vairāki starptautiski pazīstami viesnīcu tīkli – "Radisson Blu", "Hilton" un citi, savukārt galvenā aviokompānija ir "Ethiopian Airlines".

Tūroperatoru pārstāvji pasākumā interesējās par tādiem jautājumiem kā atpūtas iespējas, ceļošanas ātrums, drošība.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka Latvijas tūroperatori ceturtdien tikās ar Etiopijas vēstnieku Latvijā, lai pārrunātu Etiopijas un Latvijas sadarbību tūrisma jomā.

Diplomātiskās attiecības starp Latviju un Etiopiju nodibinātas 2008.gada 11.martā. 2014.gada 26.jūnijā Latvijā tika akreditēts Etiopijas nerezidējošais vēstnieks Čanaka. Vēstnieks rezidē Briselē, Beļģijā.

BNS/Foto: Shutterstock