Iedzīvotājiem pesimistisks noskaņojums par iespējām Latvijā atrast labu darbu
Jau kopš trekno gadu krīzes iedzīvotāji iespējas atrast tiešām labu darbu nevērtē augstu.
Bizness un ekonomika
2016. gada 24. janvāris, 13:42

Iedzīvotājiem pesimistisks noskaņojums par iespējām Latvijā atrast labu darbu

Jauns.lv

Latvijas iedzīvotājiem patlaban ir kritisks viedoklis par iespējām atrast labu darbu Latvijā, liecina jaunākā "DNB Latvijas barometra" aptauja.

Pērn decembrī 58% aptaujāto kritiski vērtēja izredzes Latvijā atrast labu darbu, bet 7% respondentu izredzes Latvijā atrast labu darbu uzskatīja par labām. Viedokli, ka iespējas Latvijā atrast labu darbu ir viduvējas, pērn decembrī pauda 30%. Savukārt 5% iedzīvotāju bija grūti atbildēt uz jautājumu, kādas ir iespējas Latvijā atrast labu darbu.

Darba izredžu vērtējuma indekss decembrī bija mīnus 38. Arī pērn novembrī darba izredžu vērtējuma indekss bija mīnus 38.

Vēsturiskie mērījumi rāda, ka iedzīvotāji par iespējām atrast labu darbu Latvijā vispozitīvāk bija noskaņoti 2008.gada maijā un jūnijā, kad darba izredžu vērtējuma indekss bija attiecīgi mīnus 18 un mīnus 17, savukārt vispesimistiskākais noskaņojums par iespējām atrast labu darbu bija ekonomiskās krīzes laikā 2009.gadā un 2010.gada pirmajā pusē, kad darba izredžu vērtējuma indekss pārsniedza mīnus 70 punktus.

Jaunākā aptauja veikta pērn decembrī. Ar stratificētās nejaušās izlases metodi, veicot tiešās intervijas respondentu dzīvesvietās, tika aptaujāti 1002 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem visā Latvijā.

LETA/Foto: Shutterstock