"Gmail" un "WhatsApp" lieto jau 1 miljards planētas iedzīvotāju
"Viens miljards cilvēku tagad lieto " WhatsApp"," Cukerbergs pavēstīja savā "Facebook" lapā. "Ir tikai daži servisi, kas savieno vairāk nekā miljardu cilvēku."
Auto un tehnoloģijas
2016. gada 2. februāris, 09:37

"Gmail" un "WhatsApp" lieto jau 1 miljards planētas iedzīvotāju

Jauns.lv

Sociālā tīkla kompānijai "Facebook" piederošā viedtālruņu īsziņu apmaiņas rīka "WhatsApp" lietotāju skaits sasniedzis miljardu, paziņojis "Facebook" dibinātājs un vadītājs Marks Cukerbergs.

Viena miljarda lietotāju atzīmi ir sasniedzis arī interneta pārlūka kompānijas "Google" bezmaksas elektroniskais pasts "Gmail", pirmdien paziņoja šīs kompānijas vadītājs Sundars Pičajs.

"WhatsApp" lietotāju skaits ir vairāk nekā divkāršojies, kopš "Facebook" 2014.gada beigās to nopirka par 19 miljardiem ASV dolāru, liecina Cukerberga minēti dati.

"Gandrīz katrs septītais cilvēks uz Zemes katru mēnesi lieto "WhatsApp", lai uzturētu kontaktus ar saviem mīļajiem, draugiem un ģimeni," paziņoja "WhatsApp" komanda.

Pēc "WhatsApp" nopirkšanas "Facebook" to padarīja par bezmaksas pakalpojumu. Saskaņā ar Cukerberga teikto nākamais solis ir atvieglot "WhatsApp" lietošanu saziņā ar uzņēmumiem.

"WhatsApp" iesaistīšana komunikācijā starp uzņēmumiem un klientiem ir ar potenciālu radīt "Facebook" iespēju gūt ienākumus.

Jaunākās mediju ziņas liecina, ka "Facebook" mēģina ērtāk integrēt "WhatsApp" šajā sociālajā tīklā, nodrošinot spēju dalīties ar informāciju starp dažādiem servisiem.

LETA/Foto: AFP/LETA