Bizness un ekonomika
2016. gada 9. februāris, 11:40

Bijušais VID vadītājs Ketners sarūgtināts par ēnu, kas šobrīd krīt uz godīgajiem dienesta darbiniekiem

Jauns.lv

Paužot savu viedokli par nesen medijos publicēto informāciju saistībā ar atsevišķu VID darbinieku iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem, Bijušais dienesta ģenerāldirektors, ekonomikas zinātņu doktors Kārlis Ketners atklāj, ka ir dziļi sarūgtināts par negatīvo publicitāti no kuras pašlaik cieš arī godprātīgās dienesta amatpersonas.

„Notiekošais izskatās pēc atriebības”

„Tik masīva kampaņa medijos no malas tik tiešām izskatās pēc atriebības saistībā ar kādu krāpšanu, ko atklājis VID vai Finanšu policija,” komentējot pašreizējo situāciju, atzīst RTU profesors Kārlis Ketners.

Bijušais VID ģenerāldirektors arī piemin, ka ilgus gadus pazīst tagadējo dienesta vadītāju Ināru Pētersoni: „Pazīstu Pētersones kundzi ļoti ilgu laiku. Man ir bijis gods būt gan viņas priekšniekam, gan padotajam un varu apliecināt, ka viņa abas lomas pildīja labi.” Ketners arī apgalvo, ka, viņaprāt, neskatoties uz apstākļiem, kuros VID pašlaik nonācis, neesot ne mazākā pamata apšaubīt Pētersones profesionalitāti un godprātību. „Godīgi sakot, ir gan sarūgtinājums par ēnu, kas šobrīd tiek mesta uz visu iestādi kopumā – arī godīgajiem darbiniekiem,” izsakās Ketners.

Kārlis Ketners VID ģenerāldirektora amatā stājās 2003.gada martā un posteni pameta 2004.gada aprīli, kad piekrita toreizējā finanšu ministra Oskara Spurdziņa piedāvājumam turpmāk strādāt par Finanšu ministrijas Budžeta departamenta direktoru. Pašlaik Kārlis Ketners ir Vadībzinātnes nozares Uzņēmējdarbības vadības apakšnozares Nodokļu administrēšanas specializācijas profesors RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātē (IEVF).


Kasjauns.lv/Foto: Lita Krone/LETA, Oļegs Zernovs

Tēmas