Klaipēdā sašķidrinātās gāzes sadales stacijas cels Vācijas kompānija "PPS Pipeline Systems"
Vācijas kompānija "Pipeline Systems", kas būvējusi Klaipēdas sašķidrinātās gāzes termināļa gāzesvadu, cels arī virszemes un pazemes gāzes sadales stacijas
Bizness un ekonomika
2016. gada 13. februāris, 10:38

Klaipēdā sašķidrinātās gāzes sadales stacijas cels Vācijas kompānija "PPS Pipeline Systems"

Jauns.lv

Vācijas kompānija "Pipeline Systems", kas būvējusi Klaipēdas sašķidrinātās gāzes termināļa gāzesvadu, cels arī virszemes un pazemes gāzes sadales stacijas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā ar "Nasdaq" Viļņas biržas starpniecību paziņojusi termināļa operatore - kompānija "Klaipedos nafta", par šā konkursa uzvarētāju atzīta "PPS Pipeline Systems" un tās partnere, Čehijas kompānija "Chart Ferox". Piektdien ar uzvarētājām parakstīts līgums par 27,7 miljoniem eiro, nerēķinot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

"Ticam, ka konkursa uzvarētājs, kas piedalījies lielā sašķidrinātās gāzes termināļa celtniecībā, ir pieredzējis un kompetents un īstenos projektu laikā, bet mēs savukārt būsim gatavi sasniegt izvirzītos mērķus un apmierināt tirgus vajadzības. Projekts pilnībā kalpos valstij, sekmēs vēl efektīvāku termināļa izmantošanu, samazinās tā uzturēšanas izmaksas un radīs pievienoto vērtību valstij un ostai, attīstot jaunu biznesa virzienu," paziņojumā presei norādījis "Klaipedos nafta" ģenerāldirektors Mants Bartuška.

Līgums vēl jāapstiprina "Klaipedos nafta" akcionāru sapulcē, kas paredzēta 8.martā.

Paredzēts, ka sadales stacijām jāsāk darboties pēc 15 mēnešiem un visi būvdarbi jāpabeidz 2017.gada rudenī. Plānots ierīkot piecas sašķidrinātās gāzes tvertnes, katru ar 1000 kubikmetru tilpumu, divus autocisternu uzpildes laukumus un citu nepieciešamo infrastruktūru. Tehniskajā projektā paredzēta arī iespēja ierīkot 10 000 kubikmetru ietilpības termināli.

Uzceļot sadales stacijas, "Klaipedos nafta" gatavojas sniegt bunkurēšanas un kravas automašīnu uzkraušanas pakalpojumus klientiem Baltijas valstīs un Polijā.

Šo projektu "Klaipedos nafta" attīsta kopā ar Vācijas sašķidrinātās gāzes piegādes kompāniju "Bomin Linde LNG", ar kuru tā izveidojusi kopuzņēmumu "Blue LNG", kas sniegs bunkurēšanas pakalpojumus gan Klaipēdas ostā, gan citviet Baltijas un Ziemeļjūrā.

LETA/Foto: Vida Press

Tēmas