Strādāt "Latvijas gāzē" pārgājušas Tieslietu ministrijas juristes, kuras gatavoja papīrus gāzes tirgus atvēršanai
Turklāt pēdējo nedēļu laikā atlūgumus iesnieguši vēl divi darbinieki, kuri, iespējams, arī varētu pāriet uz gāzes kompāniju.
Bizness un ekonomika
2016. gada 14. februāris, 20:22

Strādāt "Latvijas gāzē" pārgājušas Tieslietu ministrijas juristes, kuras gatavoja papīrus gāzes tirgus atvēršanai

Jauns.lv

Strādāt energouzņēmumā "Latvijas gāze" (LG) ir pārgājušas Tieslietu ministrijas (TM) juristes, kuras gatavojušas dokumentus par gāzes tirgus atvēršanu Latvijā, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kopš pagājušās vasaras LG valdes priekšsēdētājs ir Aigars Kalvītis. Līdz ar Kalvīti LG nonāca arī vairāki viņa līdzgaitnieki - padomnieks drošības jautājumos Raimonds Lazdiņš, bijušais ministrs Vinets Veldre un Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume. Laikā, kad LG draud tiesāties ar valsti, uzņēmumam aktīvi tiek piesaistīti arī cilvēki, kuri līdz šim strādājuši valsts labā.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju (SPRK) pametis Jānis Eisaks, kurš iepriekš iestādē atbildēja par gāzes jautājumiem. "Eisaka zināšanas attiecībā uz gāzes jautājumiem regulatorā bija vislielākās un vispadziļinātākās. (...) Ja jautājums ir par lojalitāti, tad pēdējā gadā, īpaši runājot par dabasgāzes lietošanas noteikumiem, diskusijas tieši ar Gāzes nodaļas vadītāju šajos jautājumos bija ļoti smagas un bija ļoti grūti panākt likumam atbilstošu risinājumu," sacījis gaidāmais SPRK vadītājs Rolands Irklis.

LG strādā arī bijusī Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane. Darbu Valsts kancelejā pagājušā gada beigās atstājis arī par drošību atbildīgais Andris Lācis. Pēdējo mēnešu laikā no Valsts kancelejas aizgājuši vēl vairāki darbinieki, daļa no kuriem, iespējams, nonākuši LG. "[Par Lāci] es zinu. Tas ir ar valdes akceptu. Jā, viņš pārnāca pie mums strādāt. Acīmredzot, tur kaut kāda reorganizācija Valsts kancelejā. Un tāpēc no Valsts kancelejas pārnāca vairāki cilvēki pie mums strādāt," teicis LG valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) atzinis, ka uz LG pārgājuši arī daži Tieslietu ministrijas (TM) juristi. Uz LG aizgājušas Tieslietu ministrijas Civiltiesību departamenta juristes Silvija Pole un Sanita Pieķe, kuras strādājušas pie gāzes jautājuma. Pēdējo nedēļu laikā atlūgumus iesnieguši vēl divi darbinieki, kuri, iespējams, arī varētu pāriet uz gāzes kompāniju.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA