foto: PM/SCANPIX BALTICS/Scanpix
Lielbritānijas zemo cenu aviokompānija "Flybe" meklē pircēju
"Flybe" ir plašs maršrutu tīkls, kas aptver lidostas Lielbritānijā un citās Eiropas valstīs.
Bizness un ekonomika
2018. gada 14. novembris, 12:43

Lielbritānijas zemo cenu aviokompānija "Flybe" meklē pircēju

LETA

Lielbritānijas zemo cenu aviokompānijas "Flybe" uzraudzības padome trešdien paziņoja, ka meklē lidsabiedrībai pircējus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Flybe" padome norāda, ka, ņemot vērā pašreizējos izaicinājumus aviobiznesā, tā izvērtē dažādas stratēģiskās iespējas, tostarp turpmākus taupības pasākumus un aviokompānijas pārdošanu.

Padomes paziņojumā teikts, ka jau "sākusi pārrunas ar vairākiem stratēģiskajiem operatoriem par iespējamu lidsabiedrības pārdošanu".

Aviokompānija jau pirms vairākām nedēļām brīdināja par dažādiem faktoriem, kas ietekmē tās finanšu rezultātus, tostarp vājo pieprasījumu un degvielas cenu pieaugumu.

Trešdien publiskotie finanšu rādītāji liecina, ka šā gada aprīlī-septembrī "Flybe" strādājusi ar 9,9 miljonu sterliņu mārciņu pirmsnodokļu peļņu, kas bijusi par 7,6% lielāka nekā šajā pašā laika posmā pagājušajā gadā. Tomēr pagājušajā finanšu gadā "Flybe" strādājusi ar 9,4 miljonu mārciņu tīrajiem zaudējumiem.

"Flybe" ir plašs maršrutu tīkls, kas aptver lidostas Lielbritānijā un citās Eiropas valstīs. Aviokompānijas flotē ir vairāk nekā 70 lidmašīnas, un vairāk nekā 50 no tām ir turbopropelleru lidmašīnas "Bombardier Dash 8" ar 78 pasažieru vietām.