foto: Edijs Pālens/LETA
"Maxima grupe" nākamgad Baltijā, Polijā un Bulgārijā plāno atvērt vairāk nekā 120 veikalu
Pirmais "Maxima Express" veikals "Maxima Grupe" veikalu tīklā Baltijā.
Bizness un ekonomika
2018. gada 13. novembris, 14:10

"Maxima grupe" nākamgad Baltijā, Polijā un Bulgārijā plāno atvērt vairāk nekā 120 veikalu

LETA

Lietuvas mazumtirdzniecības holdings "Maxima grupe" nākamgad plāno atvērt 120 līdz 140 jaunus veikalus Baltijas valstīs, Bulgārijā un Polijā, teikts "Maxima grupe" paziņojumā Viļņas biržai.

Tajā norādīts, ka daudzi no šiem veikaliem tiks atvērti Polijā, un ka savu veikalu tīklu paplašināšanā un attīstībā "Maxima grupe" nākamgad plāno investēt vismaz 100 miljonus eiro.

"Nākamgad mēs plānojam aktīvu paplašināšanos, galvenokārt koncentrējoties uz Poliju. Šis tirgus ar 38 miljoniem cilvēku ir pievilcīgs ar savu lielumu un tā izaugsmes un konsolidācijas potenciālu," norādījis "Maxima grupe" vadītājs Daļus Misjūns.

"Mazumtirdzniecības tīkla "Stokrotka", kuru mēs iegādājāmies pavasarī, un "Aldik", kurš mums jau piederēja, apvienošana deva stingru pamatu tālākai izaugsmei šajā kaimiņvalstī. Nākamajos gados mēs tur plānojam saglabāt strauju izaugsmes tempu," piebildis Misjūns.

Uzņēmumam "Maxima grupe" pieder mazumtirdzniecības veikalu tīkli "Maxima" Baltijas valstīs, "Stokrotka" un "Aldik" Polijā, "T-Market" Bulgārijā un pārtikas e-tirdzniecības platforma "Barbora", kas darbojas Lietuvā un Latvijā. "Maxima grupe" pieder holdingam "Vilniaus prekyba".

Oktobra beigās "Maxima grupe" bija 1059 veikali, un visvairāk no tiem - 507 - bija Polijā. Līdz šī gada beigām plānots atvērt vēl 50 veikalu visos tirgos, sacīts paziņojumā biržai.

2017.gada beigās "Maxima grupe" bija 568 veikali.

Pagājušajā gadā "Maxima grupe" strādājusi ar 75 miljonu eiro peļņu, kas bija aptuveni divas reizes lielāka nekā gadu iepriekš.

Tēmas