Noskaidroti pagājušā gada Latvijā populārākie alkoholiskie dzērieni
Trīs lielākie uzņēmumi pēc pēc patēriņam nodotā alus apmēra 2015.gada deviņos mēnešos bija "Cēsu alus", "Cido grupa", kā arī "Aldaris".
Bizness un ekonomika
2016. gada 16. februāris, 12:48

Noskaidroti pagājušā gada Latvijā populārākie alkoholiskie dzērieni

Jauns.lv

Latvijā arī 2015.gadā populārākais alkoholiskais dzēriens bija kokteilis "Cēsu Džons", liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Akcīzes preču pārvaldes apkopotā informācija.

Otrs populārākais alkoholiskais dzēriens pērn Latvijā bija dzirkstošais vīns "Bosca", bet trešais - dzirkstošais vīns "Rīgas šampanietis".

Starp desmit populārākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pagājušajā gadā bija arī alkoholiskais kokteilis "Dins", brendijs "Bonaparte", kokteilis "Black balsam", kokteiļi "Cēsu 14%" un "Fizz", stiprinātais vīns "Agdam" un degvīns "Katyusha".

Savukārt lielākais komersants pēc Latvijā patēriņam nodotā alkoholisko dzērienu apmēra (neskaitot alu) pērn bija "Latvijas Balzams", seko "Latalko", "Cēsu alus", "Trialto Latvia", "Liviko" un "Altia Latvia".

"Cēsu Džons" ir populārākais alkoholiskais dzēriens kopš 2011.gada vasaras.

Populārākais alus pērn - "Miezītis"

Populārākais alus 2015.gadā Latvijā bija alus darītavas "Cēsu alus" ražotais "Miezīts", liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Akcīzes preču pārvaldes apkopotā informācija.

Otrs populārākais alus Latvijā pērn bija "Cēsu alus" ražotais "Cēsu Premium", bet trešais - alus darītavas "Aldaris" ražotais alus "Apinītis stiprais".

Starp desmit populārākajiem aliem ierindojas arī "Aldara" ražotais alus  - "Aldara gaišais", "Cido grupas" alus "Līvu pilzenes", "Cēsu alus" ražotais "Walter", "Cido gupas" ražotie "Lāčplēsis Dzintara", "Optima linija" un "Lāčplēsis gaišais", kā arī "Cēsu alus" ražotaais "Cēsu brūzis".

Trīs lielākie uzņēmumi pēc pēc patēriņam nodotā alus apmēra 2015.gada deviņos mēnešos  bija "Cēsu alus", "Cido grupa", kā arī "Aldaris". Seko "Tērvetes AL", "Bauskas alus", "Piebalgas alus", "Greis loģistika", "Užavas alus" ( iepriekš "Zaksi"), "Valmiermuižas alus", kā arī "Ritaleks".

Par konkrētām produktu un alkoholisko dzērienu izplatītāju tirgus daļām VID neinformē.

Jau vēstīts, ka Latvijā pērn saražoti 85,642 miljoni litru alus, kas ir par 11,5% mazāk nekā 2014.gadā.

BNS / Foto: Agnese Gulbe/LETA