Mediju koncerns "Diena" vairs nesauksies "Diena"
"Diena" maina nosaukumu pret "IT un grāmatvedības serviss".
Bizness un ekonomika
2016. gada 17. februāris, 10:14

Mediju koncerns "Diena" vairs nesauksies "Diena"

Jauns.lv

Līdzšinējais mediju koncerns "Diena" mainījis nosaukumu pret "IT un grāmatvedības serviss", liecina datubāzes "Lursoft" informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nosaukuma maiņa Komercreģistrā iegrāmatota trešdien.

"Diena" pagājušajā gadā pārdeva tai piederošās kompānijas "Dienas mediji", "Izdevniecība "Dienas žurnāli"", "Izdevniecība "Dienas Bizness"" un "RPD". ""Diena" īpašnieks "Rīgas Tirdzniecības osta" turpmākās darbības stratēģijā neredz izdevējdarbu, tādēļ pieņemts lēmums koncernu sadalīt un pārdot," iepriekš skaidroja kompānijā.

Par izdevniecības "Dienas žurnāli" un "Izdevniecība "Dienas Bizness"" jauno īpašnieku kļuva "Dienas" ilggadējiem padomes locekļiem Jānim Maršānam un Jānim Svārpstonam vienādās daļās piederošais uzņēmums "SM Investīcijas". Par laikraksta "Diena", kultūras izdevuma "KDi" un žurnāla "Sestdiena" izdevēja "Dienas mediji" vienīgo īpašnieku kļuva līdzšinējais "Dienas" valdes priekšsēdētājs Edgars Kots, bet par kompānijas "RPD" īpašnieku kļuva kādreizējam "Dienas" valdes loceklim Uldim Salmiņam piederošā kompānija "Reģionu Mediji".

Tāpat ziņots, ka 2014.gadā mediju koncerns "Diena" strādāja ar 8,988 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,6% mazāk nekā 2013.gadā, savukārt koncerna peļņa bija 4,616 miljoni eiro pretstatāt zaudējumiem pirms gada.

BNS/Foto: Ieva Lūka/LETA

Tēmas