foto: Zane Bitere/LETA
Lidostā "Rīga" sākas ziemas lidojumu sezona
"airBaltic" lidmašīna starptautiskajā lidostā "Rīga".
Tūrisms
2018. gada 28. oktobris, 10:56

Lidostā "Rīga" sākas ziemas lidojumu sezona

Jauns.lv / LETA

Starptautiskajā lidostā "Rīga" sākas ziemas lidojumu sezona, kurā laikā ceļotāji varēs doties uz 77 tiešajiem galamērķiem, informēja lidostā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ziemas lidojumu saraksts stāsies spēkā šodien, vienlaikus ar pāreju uz ziemas laiku, kad pulksteņa rādītāji jāpagriež par vienu stundu atpakaļ. Lai pasažieri bez pārpratumiem un plānotajā laikā nokļūtu sev vajadzīgajā galamērķī, lidosta aicina laikus pārbaudīt sava lidojuma izlidošanas laiku.

Ziemas sezonā lidosta "Rīga" sadarbībā ar aviokompānijām piedāvās pasažieriem divus jaunus galamērķus - 1. novembrī Īrijas zemo cenu aviokompānija "Ryanair" sāks lidojumus uz Skotijas galvaspilsētu Edinburgu, savukārt no 2. marta Ungārijas zemo cenu aviokompānija "Wizzair" atklās jaunu maršrutu uz Kijevu Ukrainā.

Lidsabiedrība ""airBaltic" arī ziemas sezonā turpinās lidojumus uz 2018. gada vasaras sezonā atklātajiem galamērķiem - Lisabonu Portugālē, Madridi un Malagu Spānijā un Nicu Francijā, bet "Ryanair" - uz Žironu Spānijā un Pafosu Kiprā. Savukārt ar "Wizzair" pasažieri varēs doties uz Kutaisi Gruzijā.

Kopumā lidojumus no Rīgas ziemas sezonā nodrošinās 16 aviokompānijas - "airBaltic", "Ryanair", "WizzAir", "Aeroflot", "SAS", "Finnair", "Norwegian Air Shuttle", "Lufthansa", "LOT Polish Airlines", "Utair", "Turkish Airlines", "Ukraine International Airlines", "Uzbekistan Airways", "Belavia", "GetJet Airlines" un "Smartlynx Airlines".

Lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Ilona Līce atgādināja, ka šā gada deviņos mēnešos lidostas "Rīga" pasažieru skaits jau ir sasniedzis 5,7 miljonus, kas ir par gandrīz 17% vairāk nekā pagājušajā gadā attiecīgajā laika posmā.

Lidosta "Rīga" pārstāvji arī atgādina, ka no 1. novembra mainīsies aviokompāniju "Wizzair" un "Ryanair" bagāžas pārvadāšanas nosacījumi, un aicina pasažierus pirms ceļojuma rūpīgi iepazīties ar tiem aviokompāniju mājas lapās, lai izvairītos no pārpratumiem un aizkavēšanās lidostā.

Jau ziņots, ka lidosta "Rīga" 2018. gada deviņos mēnešos apkalpoja 63 292 lidojumus, kas ir par 13,2% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, tostarp septembrī apkalpoja 7563 lidojumus, kas salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo mēnesi ir par 9,9% vairāk.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās