Maligins plāno "Kiwi" ekokosmētiku pacelt līdz "Madaras" līmenim
Janvāra beigās "Olainfarm" parakstīja līgumu par ekokosmētikas ražotāja SIA "Kiwi Cosmetics" 100% kapitāldaļu iegādi.
Bizness un ekonomika
2016. gada 19. februāris, 16:55

Maligins plāno "Kiwi" ekokosmētiku pacelt līdz "Madaras" līmenim

Jauns.lv

Farmācijas uzņēmums "Olainfarm", kas nesen kā iegādājies nelielo ekokosmētikas ražotāju "Kiwi Cosmetics", vēlas to pacelt līdz uzņēmuma "Madara Cosmetics" līmenim, intervijā atzina "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Skaidrojot "Olainfarm" motivāciju "Kiwi" iegādē, viņš norādīja - kaut arī uzņēmuma svarīgākais virziens ir zāļu ražošana, holdingā ir arī uztura bagātināju ražotājs "Silvanols" un aptieku tīkls "Latvijas Aptieka", bet aptiekas "tikai no zāļu tirdzniecības vien nevar gūt peļņu".

"Tāpēc mums ir interesanta "Kiwi" dabīgā kosmētika, kurai ir pasaulē atzīti ekosertifikāti. Sasaistē ar aptiekām tur ir labs izaugsmes potenciāls - plus eksports. Mums ir ambiciozi plāni - pacelt "Kiwi" līdz "Madaras" līmenim, ne mazāk," sacīja uzņēmējs, atzīstot, ka šobrīd tas varētu izklausīties pēc "fantastikas".

"Un, ja mums piedāvātu iegādāties, teiksim, "Dzintaru", mēs teiktu "jā". Un "Madaru", "Stenderu"- arī "jā". Mēs noteikti tajā piedalītos un censtos iegādāties šos uzņēmumus," atzina Maligins.

Pacelt "Kiwi" līdz "Madaras" līmenim, palielinot apgrozījumu no pašreizējiem 124 000 līdz vairāk nekā 3 000 000 eiro, ir reāli trīs līdz piecu gadu laikā pamatā uz eksporta rēķina, kas veidos 90% no apgrozījuma, skaidroja Maligins.

Kā ziņots, janvāra beigās "Olainfarm" parakstīja līgumu par ekokosmētikas ražotāja SIA "Kiwi Cosmetics" 100% kapitāldaļu iegādi. Darījuma summa netiek izpausta.

LETA / Foto: Ieva Lūka/LETA