foto: REUTERS/SCANPIX
"Audi" Vācijā "dīzeļgeitas" lietā maksās 800 miljonu eiro naudassodu
"Audi" vienojusies samaksāt Vācijas prokuratūras piemēroto 800 miljonu eiro naudassodu, lai izbeigtu izmeklēšanu tā dēvētajā dīzeļgeitas lietā.
Bizness un ekonomika
2018. gada 16. oktobris, 15:48

"Audi" Vācijā "dīzeļgeitas" lietā maksās 800 miljonu eiro naudassodu

LETA

Vācijas autobūves koncerns "Volkswagen" otrdien paziņoja, ka struktūrvienība "Audi" vienojusies samaksāt Vācijas prokuratūras piemēroto 800 miljonu eiro naudassodu, lai izbeigtu izmeklēšanu tā dēvētajā dīzeļgeitas lietā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

""Audi" piekritis maksāt naudassodu, ko izmeklētāji piemērojuši par regulējošo normu novirzēm atsevišķos V6 un V8 dīzeļdzinējos un dīzeļautomobiļos," norāda "Volkswagen", piebilstot, ka šis naudassods noteikti ietekmēs grupas finanšu rezultātus par 2018.gadu.

Tāpat "Volkswagen" skaidro, ka pēc šī naudassoda nomaksas izmeklēšana pret "Audi" ir izbeigta.

"Volkswagen" 2015.gada septembrī izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu rādītāju falsificēšanas programmatūra.

Tikmēr izmeklēšana pret "Audi" bija saistīta ar V6 un V8 dīzeļdzinējiem, kas tikuši uzstādīti "Audi", "Volkswagen" un "Porsche" automašīnās, kā arī ar "Audi" automobiļiem, kam tika uzstādīti "Volkswagen" ražoti dzinēji.

Kopumā šī lieta pasaulē aptvēra gandrīz piecus miljonus automobiļu, kas ražoti laika periodā no 2004.gada līdz 2018.gadam.