foto: Ilmars Znotins
"Lattelecom BPO" oficiāli mainījis nosaukumu uz "TET"
"TET" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.
Bizness un ekonomika
2018. gada 16. oktobris, 14:29

"Lattelecom BPO" oficiāli mainījis nosaukumu uz "TET"

Jauns.lv / LETA

Telekomunikāciju uzņēmuma "Lattelecom" meitasuzņēmums SIA "Lattelecom BPO" mainījis nosaukumu uz SIA "TET", liecina "Firmas.lv" informācija. Nosaukuma maiņa ir reģistrēta piektdien, 12.oktobrī.

"Šobrīd SIA "Lattelecom BPO" nosaukums mainīts uz "TET", lai rezervētu šo nosaukumu pavasarī plānotajai "Lattelecom" zīmola un nosaukuma maiņai.", pauda "Lattelecom" sabiedrisko attiecību vecākā projektu vadītāja Lāsma Trofimova. 

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka nākamā gada pavasarī "Lattelecom" mainīs nosaukumu un zīmolu uz "TET".

"Lattelecom" forumā 9.oktobrī uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis sacīja, ka "TET" ir zīmols, kas patlaban nodrošina elektrības biznesu, bet tagad "ar jaunu enerģiju tas būs jaunais tehnoloģiju zīmols, kas turpinās attīstīties ārvalstu tirgos".

""Lattelecom" vienmēr ir bijis uzņēmums, ar kura radītajiem pakalpojumiem esam lepojušies valstiskā līmenī. (..) Uzņēmuma izaugsme pēdējos gados ir bijusi strauja un biznesa virzieni paplašinājušies. Līdzšinējais nosaukums vairs neatspoguļo uzņēmuma darbību. Mēs jau sen strādājam ārpus Latvijas robežām, veiksmīgi eksportējot mūsu pakalpojumus Baltijas valstīs, Ziemeļeiropā un Austrumeiropā, kā arī mūsu pakalpojumu klāsts ir krietni sazarotāks, pārsniedzot ierastās telekomunikāciju industrijas robežas," teica Gulbis.

Viņš papildināja, ka līdz ar nosaukumu maiņa, mainīsies arī paša uzņēmuma darba organizācija un turpmākā attīstība.

Gulbis atzīmēja, ka zem nosaukuma "TET" būs divi pamatvirzienu zīmoli - "TET" būs atpazīstams arī kā tehnoloģiju zīmols, bet "Helio" kā izklaides zīmols.

"Lattelecom BPO" reģistrēts 2005.gada jūlijā. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir "Lattelecom". "Lattelecom BPO" pamatdarbība ir informatīvi pakalpojumi, kā arī datu bāzu un tehnoloģiskie risinājumus. Ar "Lattelecom BPO" starpniecību tiek pārvaldīti "Lattelecom" grupas uzņēmumi SIA "Helio Media" (iepriekš SIA "Media 360"), informācijas tehnoloģiju uzņēmumi SIA "Baltijas datoru akadēmija" un SIA "Data Experts".

Pagājušajā gadā "Lattelecom BPO" strādāja ar 1,728 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 2,7 reizes mazāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās 4,3 reizes un bija 210 544 eiro.

"Lattelecom" pieder valstij Privatizācijas aģentūras personā (51%) un Dānijā reģistrētajam "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%). "Lattelecom" grupā ir uzņēmumi "Lattelecom", "TET", "Citrus Solutions", "Lattelecom Technology", "Helio Media" un "Baltijas datoru akadēmija". "Lattelecom" pieder 23% SIA "Latvijas mobilais telefons" daļu.

"Lattelecom" konsolidētais apgrozījums pērn bija 195,67 miljoni eiro, kas ir par 1,1% jeb 2,4 miljoniem eiro vairāk nekā 2016.gadā, savukārt tā konsolidētā peļņa palielinājās par 26,4% jeb 8,5 miljoniem eiro, sasniedzot 40,7 miljonus eiro.