foto: Edijs Pālens/LETA
"Rīgas satiksme" saņēmusi vēl divus zemās grīdas tramvajus
Zemās grīdas tramvajs.
Bizness un ekonomika
2018. gada 14. oktobris, 16:25

"Rīgas satiksme" saņēmusi vēl divus zemās grīdas tramvajus

Jauns.lv / LETA

SIA "Rīgas satiksme" šīs nedēļas sākumā saņēmusi vēl divus no kopumā 20 gaidāmajiem zemās grīdas tramvajiem, pastāstīja uzņēmuma pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Kopumā no šī iepirkuma uzņēmumam piegādāti pieci tramvaji. Pēc uzņēmuma pārstāves teiktā, pirmajiem trim ir pabeigtas visas pārbaudes un tie jau kursē Rīgas ielās.

Uzņēmums plāno, ka līdz gada beigām tam tiks piegādāti arī atlikušie 15 transportlīdzekļi.

"Rīgas satiksme" 2016. gadā ar Čehijas uzņēmumu "Škoda Transportation" noslēdza 62,5 miljonu eiro līgumu, kas paredz 20 zemās grīdas tramvaju piegādi - 15 triju sekciju tramvaju un pieciem četru sekciju tramvaju.

Sākotnēji bija plānots, ka visiem tramvajiem jābūt piegādātiem 2017. gada laikā, taču to piegāde aizkavējās, jo tramvajiem vajadzēja veikt papildus salāgošanas darbus, piemēram, attiecībā uz informācijas un elektronikas sistēmām.

Viena triju sekciju tramvaja cena ir 2,7 miljoni eiro, tas ir 31,5 metrus garš, bet četru sekciju tramvaja cena ir 3,5 miljoni eiro un tas ir 41 metru garš. Pirkuma atmaksas termiņš ir 15 gadi no iepirkuma noslēgšanas dienas. Tramvaju garantijas laiks ir trīs gadi, bet kalpošanas laiks - 30 gadi.

Visi jaunie zemās grīdas tramvaji aprīkoti ar kondicionēšanas iekārtām, pielāgotu sistēmu elektroniskās norēķinu sistēmas vajadzībām, monitoriem, videonovērošanu, pasažieru skaitīšanu, apkopei nepieciešamajām rezerves daļām, kā arī citu aprīkojumu.

Tramvajiem arī jābūt piemērotiem pasažieriem ar īpašām vajadzībām un ierobežotām pārvietošanās spējām. Tāpat tramvajiem jābūt droši ekspluatējamiem esošajā Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta infrastruktūrā bez pārbūvēm.

Pavisam uzņēmuma rīcībā ir vairāk nekā 170 dažāda veida tramvaju, no kuriem 26 tramvaji ir ar zemo grīdu un veic pasažieru pārvadājumus 1. un 11.tramvaja maršrutā.