Pārtrauks izdot "National Geographic" žurnālu latviešu valodā
Žurnāla "National Geographic" izdevums latviešu valodā iznāk kopš 2012.gada septembra.
Bizness un ekonomika
2016. gada 22. februāris, 16:11

Pārtrauks izdot "National Geographic" žurnālu latviešu valodā

Jauns.lv

Februāra beigās iznāks pēdējais žurnāla "National Geographic" izdevums latviešu valodā, informē izdevēji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Žurnāla latvisko versiju izdeva Lietuvas uzņēmuma "Alma Littera Group" meitas uzņēmums Latvijā SIA "ALG periodika LV", kura darbība pilnībā tiks izbeigta 31.martā.

""Alma Littera Group" ir mainījusi savu ilgtermiņa stratēģiju, koncentrējot izglītojošo saturu galvenokārt Lietuvā. Periodiskie izdevumi Latvijā un Igaunijā vairs nav stratēģijas prioritāte," skaidro uzņēmuma ģenerāldirektors Irmantas Švažas.

Žurnāla "National Geographic" izdevums latviešu valodā iznāk kopš 2012.gada septembra. Pēdējais būs 42. žurnāla numurs latviešu valodā.

"National Geographic Latvija" galvenā redaktore Linda Liepiņa izdevniecības vārdā izsaka pateicību lasītājiem par uzticību.

Visiem abonentiem ir izsūtītas vēstules ar informāciju par naudas atgriešanu. Ja līdz nedēļas beigām abonents šādu vēstuli nav saņēmis, ieteicams sazināties ar žurnāla redakciju.

Līdz 31.martam tiks noskaidroti un apbalvoti "National Geographic Latvia" ceļojumu aprakstu konkursa un fotokonkursa uzvarētāji. Uzvarētāju vārdi tiks publicēti sociālajos portālos "Draugiem.lv" un "Facebook" vietnēs.

"National Geographic Latvija" ceļojošā izstāde "Putni Latvijā un pasaulē" Latvijā būs apskatāma līdz marta beigām.

SIA "ALG periodika LV" 2014.gadā apgrozīja 173 282 eiro, bet strādāja ar 76 166 eiro lieliem zaudējumiem. 2013.gadā uzņēmums apgrozīja 162 381 eiro, bet zaudēja 122 444 eiro.

Žurnāls ''National Geographic'' angļu valodā iznāk kopš 1888.gada un piedāvā padziļinātu dažādu kultūru, dabas, zinātnes un tehnoloģijas sasniegumu aprakstu. Lietuvā žurnālu "National Geographic" izdod kopš 2009.gada, Igaunijā - kopš 2011.gada.

LETA / Foto: Edijs Pālens/LETA