foto: LETA
Endijs Bērziņš atklāti par darbaspēka krīzi: "Mēs nevaram trauku mazgātājai maksāt 1200 eiro algu!"
"Vairāk saules" līdzīpašnieks Endijs Bērziņš piedalās atbalsta akcijā aizturētajam "Vairāk saules" IT speciālistam pie Rīgas apgabaltiesas.
Bizness un ekonomika
2018. gada 5. oktobris, 06:11

Endijs Bērziņš atklāti par darbaspēka krīzi: "Mēs nevaram trauku mazgātājai maksāt 1200 eiro algu!"

Jauns.lv

Trešdien Jauns.lv studijā pie žurnāla "9Vīri" redaktoriem "Vīru Runā" ciemojās restorāna "Vairāk Saules" līdzīpašnieks Endijs Bērziņš. Uzņēmējs dalījās pārdomās par darbinieku deficītu sabiedriskajā ēdināšanā un apsūdzībām, kas izvirzzītas restorānu tīklam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Visur pasaulē apkalpojošais personāls saņem valsts minimālo algu vai nedaudz virs tās, tā ir visur. Protams, mēs varam teikt, ka minimālā alga citās valstīs ir atšķirīga, taču arī dzīves līmenis ir atšķirīgs. Nav tā, ka tu saņem 14 eiro stundā un par īri divistabu dzīvoklim jāmaksā 200 eiro," norāda "Vairāk saules" līdzīpašnieks. Tas pats attiecas arī uz ēdienu cenām. Bērziņš norāda, ka neviens nebūs gatavs par pusdienu piedāvāju maksāt 24 eiro, jo tikai tādā gadījumā iespējams viesmīļiem maksāt 2,5 tūkstošus eiro mēnesī.

FOTO: atbalsta akcija aizturētajam "Vairāk saules" IT speciālistam

Rīgas apgabaltiesa šodien atstāja spēkā drošības līdzekli – apcietinājumu, restorānu tīkla "Vairāk saules" informācijas tehnoloģiju (IT) speciālistam Edgaram Štrombergam.

gallery icon
31

Latvijas sabiedrība ir pacēlusies vienu slāni augstāk, vēloties strādāt labāku darbu, kas neietver, piemēram, trauku mazgāšanu, uzsver Bērziņš norādot, ka tas ir tikai normāli, tomēr kādam šis darbs ir jādara. "Mēs nevaram trauku mazgātājai maksāt 1200 eiro algu - mēs ņemam ukraiņus, indiešus vai citus cilvēkus, jo kādam tas ir jādara," stāsta uzņēmējs, uzsverot, ka tas tiek pārāk nacionalizēts, jo, piemēram, Vācijā vai Lielbritānijā cilvēki neuztraucas par to, cik drausmīgi ir tas, ka indieši mazgā traukus.

Par apsūdzībām, ko policija izvirza "Vairāk saules"

Bērziņš norāda, ka viņam nav saprotams, par ko taisās apsūdzēt restorānu tīkla "Vairāk saules" IT speciālistu Edgaru Štrombergu, taču, šķetinot un cenšoties saprast, kas izmeklētājiem ir padomā, viņš esot secinājis, ka, iespējams, pie vainas datu glabāšana mākonī.

Tiesas sēde restorānu tīkla "Vairāk saules" IT speciālistam

Rīgas apgabaltiesa šodien atstāja spēkā drošības līdzekli – apcietinājumu, restorānu tīkla "Vairāk saules" informācijas tehnoloģiju (IT) speciālistam Edgaram Štrombergam.

gallery icon
10

"Visiem lielajiem uzņēmumiem pēdējo divu - trīs gadu laikā auditori rekomendē visus datus paralēli glabāt mākoni, lai izvairītos no hakeru uzbrukumiem. Šie dati dublējas," stāsta šefpavārs. "Arī mēs teicām, ka auditori mums to liek, un oficiālā uzņēmumā, kur glabājas ļoti daudzu uzņēmumu datu, mēs grasījāmies tos pārlikt. Liekas, ka paralēla datu glabāšana mākoni, policijai liekas noziegums.'

Policijai ir aizdomas, ka noziedzīgo darbību rezultātā valstij nodarīti aptuveni 1,5 miljonu eiro zaudējumi, taču Bērziņš norāda, ka summas apmēram nav nekāda pamata. "Ja mēs būtu zaguši, tad sanāktu, ka dienā būtu nozaguši divreiz lielāku apjomu nekā mums pamatā bija apgrozījums," viņš atklāj. "Mēs nomainījām jaunus kases aparātus un apgrozījums nemainījās. Trīs dienas pēc policijas akcijas izdarījām to vēlreiz un apgrozījums atkal nemainījās."

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās