Liddēlis jau ir nopērkams: par jauna auto cenu. VIDEO
Pagaidām ar šo tehnikas brīnumu nekur daudz tālāk par ciema veikalu nevar aizbraukt.
Auto un tehnoloģijas
2016. gada 26. februāris, 06:08

Liddēlis jau ir nopērkams: par jauna auto cenu. VIDEO

Jauns.lv

2015. gada 26. oktobris ir diena, kad no 30 gadu tālas pagātnes ieradās filmas „Atpakaļ nākotnē 2” varonis Martins. Filmas veidotāji par mūsdienām izfantazēja lidojošo „skrituļdēli”, un tas pamazām piepildās.

Liddēli „ArcaBoard” radījusi ASV aerokosmosa tehnoloģiju kompānija „Arca Space Corporation”, turklāt jau nolaista cena – no 19 900 dolāru līdz 14 900 dolāru. Modernais transportlīdzeklis jāpasūta internetā, piegādes sāksies 14. aprīlī. Tiem, kas pārmaksājuši piecus tūkstošus, atdos naudu.

Liddēlis ir aprīkots ar 36 elektrodzinējiem, tomēr pagaidām tā ir tikai ļoti dārga rotaļlieta par automašīnas cenu. „ArcaBoard” var lidot vien virs cietas, līdzenas virsmas un tikai sešas minūtes. Uzlāde ilgst 35 minūtes, ar rezerves bateriju lidojumu var palielināt vēl par sešām minūtēm.

Lidojums augstums ir 30 centimetru, ātrums – līdz 20 kilometriem stundā, tātad ar divām baterijām var „nobraukt” ne vairāk par četriem kilometriem. Dēlis sver 82 kilogramus un var pacelt līdz 110 kilogramiem smagu cilvēku.

Citas firmas ir izrādījušas liddēļus, kas, ģenerējot magnētisko lauku, par pāris centimetriem atgrūžas no metāla virsmas. Tehnoloģija nākotnē var noderēt, lai pārvietotu lielus kravas konteinerus.


Kasjauns.lv Foto: ekrānuzņēmums no YouTube/Vida Press

Tēmas