Ekonomikas ministrija meklē jauno valsts sekretāru (alga - 2441 eiro)
Pieteikumus var iesniegt līdz 16.martam.
Bizness un ekonomika
2016. gada 26. februāris, 10:52

Ekonomikas ministrija meklē jauno valsts sekretāru (alga - 2441 eiro)

Jauns.lv

Izsludināts konkurss uz vakanto Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra amatu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Kā norāda Valsts kanceleja, valsts sekretāra amatam aicina pieteikties "komandas veidotāju, iedvesmotāju un līderi - personību, kas gatava jauniem izaicinājumiem, nebaidās uzņemties atbildību un īstenot valstiskas reformas".

Līdzšinējais Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Ringolds Beinarovičs un valsts sekretāra vietnieks Jurijs Spiridonovs pāriet darbā uz Finanšu ministriju, sekojot līdzšinējai ekonomikas ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS), kura jaunajā valdībā ieņem finanšu ministres amatu

Pretendentiem uz vakanto amatu jābūt maģistra grādam, vēlams ekonomikā, tiesību zinātnēs vai vadības zinībās, ne mazāk kā triju gadu darba pieredzei vadošā amatā ar vismaz 40 padotajiem darbiniekiem, pieredzei darbā ar starptautiskiem sadarbības partneriem, kā arī vēlama darba pieredze valsts pārvaldē.

Tāpat iespējamajiem kandidātiem tiek prasītas labas zināšanas ekonomiskās politikas jomā, izpratne par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, budžeta plānošanu, administratīvo procesu iestādē, Eiropas Savienības institucionālo ietvaru, likumdošanas sistēmu un lēmumu pieņemšanas procesu, angļu valodas zināšanas vismaz C1 līmenī, kā arī vēlamas krievu valodas zināšanas.

Nepieciešama arī teicamas sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmes, labas stratēģiskās plānošanas prasmes un nevainojama reputācija.

Pretendentiem kopā ar pieteikuma dokumentiem ir jāiesniedz eseja, proti, savs redzējums par Ekonomikas ministrijas lomu, kā arī vidēja un ilgtermiņa attīstības perspektīva par gāzes tirgus liberalizāciju Latvijā, būvniecības procesa pilnveidošanu, izvērtējot administratīvā sloga samazināšanas iespējas vai izaicinājumiem tautsaimniecības attīstībai, ievērojot Eiropas Savienības klimata politiku.

Pieteikumus var iesniegt līdz 16.martam.

Kā norādīts sludinājumā, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra amata mēnešalga 2441 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Kā iepriekš atzina jaunais ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V), ka ministrijas vadību viņš saņēmis "mantojumā bez valsts sekretāra un valsts sekretāra vietnieka".

Jaunais ministrs esot uzrunājis vairākus iespējamos kandidātus, taču saņēmis piesardzīgas un noraidošas atbildes. Kā norāda Ašeradens, "nav tā, ka uz valsts pārvaldi rautos cilvēki ar atbilstošām kompetencēm".

Tādēļ nolemts uz vakanto valsts sekretāra amatu šodien izsludināt konkursu, kas varētu ilgt 2-3 mēnešus.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA