foto: Reuters/Scanpix/LETA
Apdrošināšanas uzņēmums "Allianz" kļūst par vienu no vadošajiem SOK sponsoriem
Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) noslēgusi naudīgu līgumu ar vācu apdrošināšanas uzņēmumu "Allianz".
Bizness un ekonomika
2018. gada 18. septembris, 15:52

Apdrošināšanas uzņēmums "Allianz" kļūst par vienu no vadošajiem SOK sponsoriem

LETA

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) noslēgusi naudīgu līgumu ar vācu apdrošināšanas uzņēmumu "Allianz", tam kļūstot par vienu no vadošajiem organizācijas sponsoriem.

SOK apstiprinājusi, ka "Allianz" par sponsoru kļūs 2021.gadā un līgums kopš tā brīža būs aktīvs nākamos astoņus gadus. Tāpat neoficiāla informācija liecina, ka ik gadu "Allianz" sadarbības ietvaros būs jāšķiras no aptuveni 50 miljoniem eiro.

Līdz šim SOK bija 13 galvenie sponsori, taču līdz ar "Allianz" pievienošanos šis skaitlis ir palielinājies.

"Vācu uzņēmums nodrošinās inovatīvus apdrošināšanas risinājumus, lai palīdzētu olimpiskajai kustībai un organizatoriskajām komitejām sacensību laikā. "Allianz" savu biznesu visā pasaulē ir veidojis uz uzticības pamata," teikts SOK ziņojumā.

Savukārt "Allianz", kam 95% klientu ir vecāki par 30 gadiem, viens no mērķiem ir piesaistīt gados jaunus klientus.

"Allianz" jau kopš 2017.gada ir paraolimpisko spēļu sponsors, kā arī atbalsta "Formula E" sacensības. Iepriekš vācu organizācija 17 gadus sponsorēja arī Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionātu

Tāpat uzņēmuma vārdā nosaukts slavenā vācu futbola kluba Minhenes "Bayern" mājas spēļu stadions "Allianz Arena" un Francijas čempionāta komandas "Nice" arēna "Allianz Riviera".