Zivju produkcijas ražotājam "Brīvais vilnis" pērn zaudējumi
Zaudējumi ir saistīti ar realizācijas apjoma samazināšanos un kopējo situāciju zivju konservu tirgū 2015.gadā, teikts vadības ziņojumā.
Bizness un ekonomika
2016. gada 29. februāris, 18:34

Zivju produkcijas ražotājam "Brīvais vilnis" pērn zaudējumi

Jauns.lv

Zivju pārstrādes uzņēmuma AS "Brīvais vilnis" pagājušā gada 12 mēnešos neto zaudējumi bija 759 757 eiro apmērā, liecina biržai "Nasdaq Riga" iesniegtais uzņēmuma nerevidētais starpperiodu pārskats par 2015.gada 12 mēnešiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Gadu iepriekš uzņēmums strādāja ar peļņu 257 010 eiro apmērā.

Pagājušā gada apgrozījums bija 7,2 miljoni eiro, bet bruto peļņa - 487 000 eiro.

Pavisam 2015.gadā saražots 14,1 miljons kārbu 148 klāstā esošo zivju konservu, no tā seši miljoni kārbu šprotes, bet pārdots 13,3 miljoni kārbu par 7,2 miljoniem eiro.

Kopējā situācija zivju konservu tirgū ir saspringta, norāda "Brīvā viļņa" valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris. Pieprasījums pēc konserviem netradicionālajos tirgos atpaliek no ražošanas apjomiem. Ražojot mazākus daudzumus, produktu pašizmaksa sadārdzinās, tikmēr tirgus cenas konkurences rezultātā ir kritušās.

Babris atzīmē, ka uzņēmums turpina darbu pie jaunu eksporta tirgu apgūšanas.

"Ņemot vērā Krievijas, Baltkrievijas un Kazahstānas noteikto embargo, jaunu tirgu apgūšana ir izvirzīta kā prioritāte. Esam apmeklējuši pārtikas tirdzniecības izstādes NVS valstīs, Amerikā, Ķīnā, Honkongā, Irānā, Apvienotajos Arābu Emirātos, Francijā, Vācijā, Lielbritānijā un vēl citās valstīs. Jaunu tirgu apguve ilgst vienu līdz divus gadus. Vienlaicīgi strādājam pie jaunu produktu izveides. Izmantojam modernus iepakojuma veidus," klāsta Babris.

"Brīvais vilnis" ir izvirzījis mērķi 2016.gada otrajā pusgadā nostabilizēt ražošanu un pārdošanu, izmantojot 2015.gadā veiktās iestrādes, informē Babris.

Uzņēmuma "Brīvais vilnis" komercdarbības veidi ir zivju un zivju produktu pārstrāde un konservēšana, pārtikas produktu vairumtirdzniecība, kā arī pārējā citur nekvalificētā komercdarbība.

AS "Brīvais vilnis" dibināta 1992.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 339 230 eiro.

Jau vēstīts, ka 2014.gada decembrī par "Brīvā viļņa" 49,97% akciju īpašnieku kļuvis Valērija Belokoņa uzņēmums SIA "Baltic Finance&Capital", kurš tās iegādājies no cita uzņēmējam piederoša uzņēmuma SIA "Brīvais vilnis Company", liecina paziņojums "Nasdaq Riga".

2013.gada 6.februārī AS "Brīvais vilnis" līdzīpašnieku SIA "A Corporation", kam pieder 40,9% uzņēmuma akciju, iegādājies Valērija Belokoņa brālis Vilorijs Belokoņs. Līdz ar "A Corporation'' pamatkapitāla iegūšanu Vilorijam Belokoņam un Valērijam Belokoņam kopā netieši pieder vairāk par 50% jeb 90,85% no balsstiesībām "Brīvajā vilnī".

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA