Būvvaldes šefs noraizējies par vismaz 70 nelikumīgām autostāvvietām Rīgas centrā
Vircavs: "Liela daļa autostāvvietu Rīgā ir nelikumīgas".
Auto un tehnoloģijas
2016. gada 2. marts, 08:22

Būvvaldes šefs noraizējies par vismaz 70 nelikumīgām autostāvvietām Rīgas centrā

Jauns.lv

Liela daļa autostāvvietu Rīgā ir nelikumīgas, telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes" teica Rīgas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.

Rīgas būvvalde pēc autostāvvietu apsekošanas Rīgas centrā secinājusi, ka vismaz 70 autostāvvietas nav izbūvētas likumīgi, trešdien intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" teica Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.

"Ir vismaz divas autostāvvietas, kurām esam bijuši spiesti uzlikt attiecīgus ierobežojumus, taču ja runājam par kopējo skaitu, kas pārbaudītas, tad 110 vēsturiskajā centrā ir pārbaudītas un nācās secināt, ka lielākajā daļā gadījumu - 70 - šīm  autostāvvietām nav izņemtas nekādas būvatļaujas un tās nebūtu likumīgas," teica Vircavs.

Viņš stāstīja, ja šo 70 autostāvvietu īpašnieki nesakārtos dokumentāciju un tās nebūs izbūvētas atbilstoši prasībām, tās nāksies slēgt.

Būvvaldes vadītājs stāstīja, ka autostāvvietām ir virkne prasību - jābūt atbilstošam segumam, labiekārtojumam, attālumam līdz kaimiņu zemes gabalu robežām, ja ir vairāk par 50 automašīnu vietām, tad ir jābūt pieslēgumam pie notekūdeņu savākšanas sistēmas.

Vircavs arī solīja, ka būvvalde turpinās autostāvvietu pārbaudes ne tikai centrā, bet arī citviet.

BNS/LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA