Vācijā sāk izmeklēšanu pret "Facebook" par datu aizsardzības noteikumu pārkāpumiem
Lai piekļūtu sociālajam tīklam, lietotājiem vispirms nepieciešams piekrist viņu datu apkopošanai un izmantošanai, akceptējot pakalpojuma nosacījumus.
Auto un tehnoloģijas
2016. gada 2. marts, 13:05

Vācijā sāk izmeklēšanu pret "Facebook" par datu aizsardzības noteikumu pārkāpumiem

Jauns.lv

Vācijas Federālais karteļu apkarošanas birojs trešdien paziņoja, ka sācis izmeklēšanu pret ASV sociālās komunikācijas gigantu "Facebook" saistībā ar aizdomām, ka tas izmanto dominējošo tirgus stāvokli, lai pārkāptu datu aizsardzības noteikumus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Birojs norāda, ka tas sācis izmeklēšanu pret "Facebook Inc.", uzņēmuma Īrijas struktūrvienību un "Facebook Germany GmbH".

"Birojs izmeklē aizdomas, ka ar pakalpojuma specifiskajiem noteikumiem attiecībā uz lietotāju datu izmantošanu "Facebook" ļaunprātīgi izmantojis dominējošo stāvokli sociālo tīklu tirgū," vēsta birojs.

Tāpat birojs skaidro, ka tādiem ar reklāmām finansētiem interneta pakalpojumiem kā "Facebook" lietotāju datu ir ārkārtīgi svarīgi.

"Tāpēc ir svarīgi arī noskaidrot tirgus stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas kontekstā, vai patērētāji ir pietiekami informēti par datu ievākšanas veidu un apjomu," norāda birojs.

Lai piekļūtu sociālajam tīklam, lietotājiem vispirms nepieciešams piekrist viņu datu apkopošanai un izmantošanai, akceptējot pakalpojuma nosacījumus. Taču lietotājam ir grūti izprast un novērtēt viņu akceptēto nosacījumu vērienu, ziņo Vācijas Federālais karteļu apkarošanas birojs.

LETA / Foto: Shutterstock