foto: Pexels.com
Igaunijai trūkst IT darbinieku, tāpēc nolemts sākt medīt speciālistus Latvijā
Bizness un ekonomika
2018. gada 20. augusts, 11:24

Igaunijai trūkst IT darbinieku, tāpēc nolemts sākt medīt speciālistus Latvijā

LETA

Igaunija sadarbībā ar vadošajiem informāciju tehnoloģiju (IT) uzņēmumiem ir sākusi darbinieku piesaistes kampaņu "Career Hunt" jeb "Karjeras medības", lai Latvijā atrastu speciālistus, kas ir gatavi pretendēt Igaunijā uz tehnoloģiju amatiem tādās starptautiskās kompānijās kā "Taxify", "Twilio", "Microsoft", "Veriff" un "Swedbank", aģentūru LETA informēja kampaņas organizētāji.

Potenciālajiem kandidātiem organizēs piecu dienu braucienu uz Igauniju, kura laikā viņi tiksies ar vietējām lielajām IT kompānijām, apmeklēs NATO Kiberaizsardzības centru, robotu festivālu "Robotex", kā arī varēs piedalīties darba intervijās. Pasākums potenciālajiem kandidātiem būs bezmaksas.

Kampaņas mērķis ir iepazīstināt kandidātus ar karjeras maiņas variantiem. Šī programma viņiem piedāvās iespēju tikties ar potenciālo darba devēju, kā arī iepazīties un izbaudīt dažādas Tallinas un Igaunijas sniegtās atpūtas iespējas.

Starptautiskais darba meklēšanas portāls "Jobbatical" palīdzēs darba devējiem atrast piemērotus kandidātus un organizēs darba intervijas. "Jobbatical" izpilddirektors Karoli Hindriksa atzina, ka darbinieku trūkums ir viena no lielākajām problēmām tehnoloģiju sektorā, un Igaunija ar tās kampaņu mainīs cilvēku priekšstatu par darbinieku meklēšanu. "Salīdzinājumā ar iepriekšējo desmitgadi "talantu medības" ir nonākušas līdz galējībām. Ar parastiem darba sludinājumiem vairs nepietiek. Cilvēki ir daudz mobilāki nekā iepriekš, bet, lai viņi atnāktu pie jums, ir jāiegulda arvien lielāki pūliņi," sacīja Hindriksa.

Starptautiskās darbaspēku risinājumu kompānijas "ManpowerGroup" veiktā pētījuma dati liecina, pēdējos 12 gados 45% no visā pasaulē aptaujātajiem darba devējiem atzina, ka atrast darbiniekus ar nepieciešamo kvalifikāciju ir ļoti grūts uzdevums. Pētījumā piedalījās vairāk nekā 39 000 darba devēju no 43 valstīm, un tajā apstiprinājās, ka vislielākais pieprasījums ir pēc cilvēkiem ar specifiskām tehniskām prasmēm, tas ir, inženieriem un IT speciālistiem. Katrs ceturtais darba devējs atzina, ka šogad atrast darbiniekus bija grūtāk nekā gadu iepriekš.

Igaunijā ar tās 1,3 miljoniem iedzīvotāju ir augošs IT un telekomunikāciju sektors. Tiek prognozēts, ka ap 2020.gadu darba tirgū pietrūks 37 000 informāciju un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) speciālistu un daļu no tiem plānots rekrutēt Latvijā.

Pieteikumus pieņem tiešsaistē līdz 23. septembrim kampaņas mājaslapā "Careerhunt.eu".