Interneta lietotāji kļūst izglītotāki un retāk iekrīt krāpnieku lamatās
Cilvēki kļūstot izglītotāki un retāk kļūst par krāpnieku upuriem internetā.
Auto un tehnoloģijas
2016. gada 7. marts, 11:38

Interneta lietotāji kļūst izglītotāki un retāk iekrīt krāpnieku lamatās

Jauns.lv

Interneta lietotāji kļūst izglītotāki un retāk iekrīt krāpnieku lamatās, intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Latvijas informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv " direktore Baiba Kaškina.

Viņa skaidroja, ka krāpšanas gadījumi internetā tiek reģistrēti katru dienu, tomēr cilvēki kļūstot izglītotāki un retāk kļūst par krāpnieku upuriem. Tā, piemēram, aizvien mazāk cilvēkus apkrāpj tā dēvētais "policijas vīruss".

Kaškina arī informēja, ka Latvijā ir salīdzinoši maz gadījumu, kad lietotājus inficē mūsu valstī esošās interneta vietnes. Tādi ir desmit līdz 20 gadījumi gadā. "Cert.lv" arī ir konstatējis, ka Latvijas teritorijā darbojas hakeri no Bulgārijas vai Rumānijas, kuri visbiežāk cenšas nozagt naudas līdzekļus.

Savukārt, runājot par aizvadītā gada sākumā notikušo Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības (ES) Padomē, Kaškina pastāstīja, ka tās laikā nav tikuši novēroti masīvi uzbrukumi un kopumā šis laiks pagājis mierīgi. Tam par iemeslu bijusi labā interneta drošības institūciju sagatavotība.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka, atklājot E-prasmju nedēļu, Rīgā pirmdien notiks diskusija "Drošība digitālajā vidē". Diskusijā piedalīsies nozares eksperti un valsts sektora pārstāvji, apspriežot tādas tēmas kā kiberdrošības stratēģija, galvenie apdraudējuma veidi uzņēmumiem, organizācijām un iedzīvotājiem digitālajā vidē.

Latvijā E-prasmju nedēļa notiek septīto reizi. Šogad tā norisinās no pirmdienas līdz 12.martam, un to koordinē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

BNS/Foto: Vida Press