foto: Ieva Čīka/LETA
Ar Martinsonu saistītais "Lucidus" par nepilniem 2 miljoniem eiro piegādās iekārtas un materiālus "Rīgas satiksmei"
Māra Martinsona vārds pēdējā laikā medijos izskanējis saistībā ar vairākiem kriminālprocesiem.
Bizness un ekonomika
2018. gada 25. jūlijs, 14:37

Ar Martinsonu saistītais "Lucidus" par nepilniem 2 miljoniem eiro piegādās iekārtas un materiālus "Rīgas satiksmei"

Jauns.lv

Ar odiozo, politiskajai elitei pietuvināto un tiesībsargājošo iestāžu uzmanības centrā nonākušo miljonāru Māri Martinsonu saistītā SIA “Lucidus” piegādās Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" iekārtas un materiālus elektrosaimniecības vajadzībām par 1 700 919,00 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa, liecina 22. jūlijā publicētā Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija.

Saskaņā ar IUB sniegtajām ziņām, SIA “Lucidus” jau šī gada martā ieguva tiesības SIA “Rīgas satiksme” piegādāt iekārtas un materiālus eletrosaimniecības vajadzībām par 298 542,00 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa, tādējādi šogad no SIA “Rīgas satiksme” ar Martinsonu saistītā SIA “Lucidus” ieguvusi iekārtu un materiālu piegādes tiesības 1 999 461.00 eiro apmērā bez pievienotās vērtības nodokļa.

SIA "Lucidus" trīs vienādās daļās pieder trīs uzņēmumiem: SIA "IVN Finance", kas pieder Maltā reģistrētais kompānijai "IVN Investment Limited", SIA "Zink Invest", kas pieder Indrai Zinkevičai, un SIA "MM investīcijas", kas pilnībā pieder Māra Martinsona dēlam Mārcim Martinsonam, bet savulaik tās vienīgais īpašnieks bija pats Māris Martinsons.

Māra Martinsona vārds medijos izskanējis kā iesaistītā persona ne vien Finanšu policijas ierosinātajos kriminālprocesos “būvnieku lietā”, kurā tiek izmeklēta iespējama naudas atmazgāšana un izvairīšanās no nodokļu nomaksas lielā apmērā un SIA “Lucidus” (bijusī SIA “Moduls interjers”) ir viena no šajā lietā iespējami iesaistītajām kompānijām, bet arī Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča kukuļošanas lietā. Kā zināms, šīs lietas ietvaros KNAB šā gada pavasarī aizturēja Martinsonu, šobrīd lieta ir nodota jau prokuratūrā un tā ir uzsākusi kriminālvajāšanu pret Martinsonu un Rimšēviču. Tāpat, Martinsona vārds iesaistīts OIK skandālā saistībā ar SIA “Rīgas enerģija”, kurā pārbaudi veic Valsts policija.