Beidzies vesels laikmets: pārtrauc izdot žurnālus "Zīlīte" un "Ezis"
Tie, kas pasūtījuši žurnālus, var vērsties pie izdevēja, un nauda tiks atgriezta.
Bizness un ekonomika
2016. gada 8. marts, 11:14

Beidzies vesels laikmets: pārtrauc izdot žurnālus "Zīlīte" un "Ezis"

Jauns.lv

Izdevējs SIA "Zaļais circenis" pārtrauc izdot bērnu žurnālus "Zīlīte" un "Ezis", informēja izdevniecības izpilddirektore Liene Jaudzema.

Pēc Jaudzemas teiktā, šāds lēmums pieņemts finansiālu apsvērumu dēļ.

"Gadiem ilgi mūs sponsorēja cilvēks no saviem privātajiem līdzekļiem, un šie līdzekļi nebija mūžīgi," viņa atklāja, piebilstot, ka pēdējais žurnālu numurs iznācis janvārī.

Runājot par turpmāko, Jaudzema norādīja, ka izdevniecība netiks likvidēta.

"Pagaidām tiek pārtraukta žurnālu izdošana, un tad jau redzēsim, kas notiks tālāk," sacīja izdevēja.

Tie, kas pasūtījuši žurnālus, var vērsties pie izdevēja, un nauda tiks atgriezta.

Kā vēsta informācija izdevniecības "Zaļais circenis" mājaslapā, uzņēmums dibināts 1996.gadā, lai privatizētu valstij piederošo "Apgādu Zīlīte", kas abus žurnālus izdeva iepriekš.

SIA "Zaļais circenis" 2014.gadā apgrozījis 29 100 eiro, bet strādājis ar 32 500 eiro zaudējumiem. 2013.gadā uzņēmuma zaudējumi sasniedza 29 500 eiro, vēl gadu iepriekš - 15 600 eiro, liecina "Firmas.lv" dati. Pēdējo reizi uzņēmums ar peļņu strādājis 2009.gadā, kad tika apgrozīti 58 000 eiro, bet nopelnīti 5640 eiro.

"Zīlīte" ir bērniem domāts žurnāls par dabu, kura pirmais numurs iznāca 1958.gadā, savukārt maziem bērniem domātais žurnāls "Ezis" izveidots 1991.gadā, īstenojot vajadzību pēc brīva, saturīga, emocionāla, krāsaina, interesanta izdevuma pavisam mazajiem lasītājiem.

LETA / Publicitātes foto