Bizness un ekonomika
2018. gada 20. jūlijs, 14:31

"Continental" sāk 95 miljonus eiro vērtas elektronikas komponentu rūpnīcas celtniecību Kauņā

Jauns.lv / LETA

Vācijas riepu un automašīnu komplektējošo detaļu ražotājs "Continental" piektdien sāk elektronikas komponentu rūpnīcas celtniecību Kauņas brīvajā ekonomiskajā zonā, paredzot piecu gadu laikā investēt tajā 95 miljonus eiro un radīt aptuveni tūkstoti jaunu darba vietu.

"Continental" Kauņā ražos automašīnu durvju un sēdekļu kontroles sistēmas, vārteju un inteliģento stiklu kontroles sistēmas, kā arī radaru sensorus adaptīvajai kruīza kontrolei un avārijas bremzēšanas palīgsistēmai.

"Šī ir ļoti svarīga diena Lietuvai - visai Lietuvai, ne tikai Kauņas reģionam, jo pie mums ienāk ne tikai Vācijas investīcijas, bet arī ļoti inovatīva ražošana," svinīgajā būvdarbu uzsākšanas ceremonijā uzsvērusi prezidente Daļa Grībauskaite. "Viņi radīs darba vietas - un nevis vienkārši darba vietas, bet darba vietas ar augstu pievienoto vērtību."

Kā norādījis ārvalstu investīciju veicināšanas aģentūras "Investuok Lietuvoje" ģenerāldirektors Mants Katins, tās ir Lietuvā lielākās investīcijas ražošanas projektā pēdējo 20 gadu laikā un iespējams, ka nākotnē Vācijas kompānija varētu divkāršot savu darbību Kauņas rajonā.

Pēc viņa teiktā, "Continental" investīciju piesaisti veicinājusi gan labvēlīga uzņēmējdarbības vide Lietuvā, gan apstāklis, ka Kauņas Tehnoloģiju universitāte gatavo inženierus.

"Pastāv dažādi scenāriji. Viens no tiem - ja kompānijai Kauņas reģionā patiks un talantu skaits būs pietiekams, viņi varētu paplašināties pat divkārt," viņš piektdien sacījis žurnālistiem.

"Plānojam piecos gados pieņemt darbā līdz tūkstotim darbinieku. Nav šaubu, ka lielākā daļa būs vietējie," norādījis "Continental" Lietuvas uzņēmuma "Continental Automotive Lithuania" vadītājs Šajans Ali.

Ceremonijas laikā Lietuvas prezidente, ekonomikas ministrs Virgīnijs Sinkevičs un "Continental" pārstāvji parakstīja elektronisko dokumentu, kurā iecerētajai rūpnīcai novēlēta veiksmīga darbība. Šis simboliskais dokuments saglabāts USB zibatmiņā un ievietots kapsulā, kas ierakta rūpnīcas pamatos.

1871.gadā dibinātās Vācijas kompānijas uzņēmumos 56 pasaules valstīs nodarbināti kopskaitā 227 000 cilvēku.