foto: Edijs Pālens/LETA
SEB apvienos Baltijas valstīs strādājošās dzīvības apdrošināšanas kompānijas
"SEB bankas" logo uz sienas.
Bizness un ekonomika
2018. gada 13. jūlijs, 12:43

SEB apvienos Baltijas valstīs strādājošās dzīvības apdrošināšanas kompānijas

LETA

SEB apvienos Baltijas valstīs strādājošās dzīvības apdrošināšanas kompānijas, pavēstīja "SEB bankas" Komunikācijas pārvaldes vadītāja Agnese Strazda.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Apvienošanas rezultātā tiks izveidots viens Eiropas uzņēmums "SEB Life and Pension Baltic SE", konsolidējot visu dzīvības apdrošināšanas biznesu vienā uzņēmumā. Jaunā uzņēmuma galvenā mītnes valsts būs Latvija ar filiālēm Igaunijā un Lietuvā. Šīs apvienošanās procesa noslēgums plānots 2019.gada sākumā.

Šobrīd SEB grupai Baltijā ir trīs atsevišķas dzīvības apdrošināšanas kompānijas - "SEB Elu-ja Pensionikindlustus" Igaunijā, "SEB dzīvības apdrošināšana" Latvijā un "SEB Gyvybes draudimas" Lietuvā, kā arī "SEB Life&Pension Holding" Rīgas filiāle, kas vairākus gadus ir atbildīga par dzīvības apdrošināšanas un pensiju uzkrājumu jomas pārraudzību Baltijā.

Strazda informēja, ka piektdien SEB veica pirmās darbības, lai izpildītu priekšnoteikumus dzīvības apdrošināšanas kompāniju apvienošanai Baltijas valstīs, proti, iesniegts apvienošanas līguma projekts Latvijas Uzņēmumu reģistrā, kā arī iesniegta informācija Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK) par plāniem atvērt filiāles Igaunijā un Lietuvā.

Šobrīd SEB dzīvības apdrošināšanas kompānijas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā apkalpo vairāk nekā 198 tūkstošus klientu. SEB grupas dzīvības apdrošināšanas kompāniju tirgus daļa Baltijā ir 27%, norādīja SEB pārstāvji.

"Uzņēmumu un mūsu kompetences apvienošana palīdzēs mums turpināt iesākto izaugsmi, bet jau daudz fokusētāk un efektīvāk, kā vienam uzņēmumam visā Baltijā. Esam iecerējuši veidot vienotu pieeju klientu apkalpošanai, lai tā rezultātā klienti saņemtu vēl piemērotākus pakalpojumus un tas notiktu vēl efektīvāk. Plānotā apvienošanās dod mums arī spēcīgu pozitīvo efektu mūsu ikdienas darbību līmenī, kā arī stiprinās mūsu konkurētspēju, ņemot vērā arī pieaugošās uzraudzības prasības, kas prasa papildu investīcijas," sacīja "SEB dzīvības apdrošināšanas" vadītāja Kristīne Lomanovska.

SEB pārstāvji arī atzīmēja, ka apvienošanās process šobrīd neradīs slogu klientu apkalpošanai ikdienā - tas noritēs kā līdz šim. Nākamais informācijas apkopojums tiks nodrošināts brīdī, kad tiks pabeigts reģistrācijas process un saņemti visi nepieciešamie apstiprinājumi.

2017.gadā "SEB dzīvības apdrošināšana" pagājušajā gadā strādāja ar peļņu 733,3 tūkstošu eiro apmērā, kas ir par 49,4% mazāk nekā 2016.gadā. Bruto prēmijās "SEB dzīvības apdrošināšana" 2017.gadā parakstīja kopumā 40,9 miljonus eiro, kas ir par 13% vairāk nekā gadu iepriekš.

"SEB dzīvības apdrošināšanas" īpašniece ir Zviedrijas "SEB Trygg Liv Holding". SEB grupa 2005.gadā iegādājās 100% dzīvības apdrošināšanas kompānijas "Balta dzīvība" akciju, un kopš 2005.gada 15.septembra kompānijas nosaukums ir "SEB dzīvības apdrošināšana".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās