foto: Shutterstock
Kāda auto riepu ražotāja riepas izvēlēties savam auto?
Auto un tehnoloģijas
2018. gada 22. jūnijs, 12:29

Kāda auto riepu ražotāja riepas izvēlēties savam auto?

Jauns.lv

Kad jāiegādājas jaunas riepas, tās bieži izvēlamies tāpat kā daudzus citus produktus – galvenokārt pēc zīmola. Populārs un atpazīstams zīmols, vairumā gadījumu, ir noteiktas kvalitātes un veiktspējas līmeņa garants. Auto riepu zīmolu ir daudz un daži no tiem ir zināmāki, citi mazāk dzirdēti. Vai tas nozīmē, ka riepas jāizvēlas tikai no top zīmoliem vai tomēr labu riepu komplektu iespējams atrast arī zem mazāk zināma ražotāja nosaukuma?

Populārākie riepu ražotāji

Varētu jau domāt, ka visas riepas ir ražotas no tās pašas melnās gumijas un atšķirība ir vien cenā, taču viss nav tik vienkārši. Gumijas sastāvi un riepu ražošanas tehnoloģijas katram riepu ražotājam atšķiras un lielākoties ir rūpīgi glabāts komercnoslēpums. Tas pēc kā parasts patērētājs var vadīties, izlemjot, kurš ir labāko riepu ražotājs, ir konkrētā riepu ražotāja pozīcijas neatkarīgos riepu testos, kā arī pēc panākumiem sportā – vietā, kur riepu veiktspēja tiek pārbaudīta līdz un pāri to izturību robežām.

MICHELIN

Francijas riepu ražotājs Michelin ir pasaulē pazīstams velosipēdu, dažādu automašīnu, smagās tehnikas, spectehnikas un lidmašīnu riepu ražotājs. Šī kompānija šobrīd ieņem vadošo pozīciju pasaules riepu ražotāju tirgū. Michelin ir ieguvis daudz dažādu balvu neskaitāmos riepu testos un izstādēs visā pasaulē.

Kompānijai pieder arī tādi pazīstami zīmoli kā Kormoran, Taurus, B.F.Goodrich. Michelin piedāvā izcilas saķeres riepas sausa ceļa segumiem. Īpaši Michelin "Pilot Sport" riepas ir ļoti augsti novērtētas sporta auto ražotāju un vadītāju vidū. Šīs riepas sniedz:

  • ļoti labu saķeri ar slapju ceļu;
  • izcilu saķeri ar uz sausa ceļa.

Šo iemeslu dēļ gan sportisti, gan autovadītāji tās ir iecienījuši īpaši ātru un jaudīgu auto aprīkošanai. Michelin ir vienīgais ražotājs, ar kura riepām aprīkotie spēkrati ir uzvarējuši visās nozīmīgākajās pasaules motosporta disciplīnās – F1, WRC, Moto GP, Enduro, LeMans u.c.

GOODYEAR

Goodyear dibināts 1898.gadā ASV, un ir viens no pasaulē lielākajiem un atpazīstamākajiem riepu zīmoliem ar bagātām tradīcijām auto sportā. Tieši šim ražotājam pieder vairāki jaunievedumi riepu ražošanas industrijā. Šeit tiek ražotas ne tikai riepas, bet arī gumijas tehniskie izstrādājumi un polimēri automobiļu un rūpniecības tirgum. Speciālisti atzīst, ka jaunākie Good Year riepu modeļi nodrošina:

  • sevišķi labu kontroli uz ledus;
  • riepām ir arī īsāks bremzēšanas ceļš salīdzinot ar konkurentu ražojumiem.

Goodyear riepas pieskaitāmas premium klases riepām tāpat kā Michelin un Bridgestone, lai gan bieži ir pat dārgākas. Goodyear pieder pazīstamais zīmols Dunlop un vairāki vidēja līmeņa preču zīmoli, piemēram, vidējā klases preču zīme "Fulda".

Tā kā riepām piemīt līdzsvaroti slapja un sausa ceļa saķeres veiktspējas parametri, Goodyear riepas īpaši iecienījuši tie autovadītāji, kuri bieži veic lielus attālumus un pārbraucienus. Kopumā Goodyear riepu testos uzrāda stabilus rezultātus tieši sausam ceļam un augstām saķeres līmenim paredzēto riepu kategorijās un tām ir augsta nodilumizturība. No otras puses, daļa Goodyear riepu ir saņēmušas kritiku par to, ka tām ir nepietiekama veiktspēja un saķere uz slapja ceļa.

BRIDGESTONE

Bridgestone kompānija dibināta 1931.gadā Japānā. Pateicoties modernajām japāņu tehnoloģijām un vairāk kā 80 gadus ilgajai pieredzei riepu ražošanā, Bridgestone šobrīd ieņem vienu no vadošajām pozīcijām riepu pārdošanā gan Japānas, gan arī starptautiskajā tirgū. Bridgestone ir izstrādājis arī videi draudzīgu riepu sēriju – Bridgestone Ecopia. Šīs riepas sevī apvieno:

  • stabilitāti un atsaucīgumu spējos manevros;
  • ārkārtīgi zemu rites pretestību;
  • izcilu degvielas ekonomiju un samazinātu CO2 izmešu līmeni.

Jaunākās tehnoloģijas un pastāvīgais pētnieciskais darbs sniedz iespēju radīt jaunus riepu modeļus, atbilstošus visaugstākajām patērētāju prasībām. Kompānijai pieder arī tādi zīmoli kā Nokian, Lassa, Firestone, Winterforce, Fuzion.

foto: Shutterstock

HANKOOK

Vēl kāds riepu ražotājs ar augošu popularitāti ir korejiešu Hankook. Ražotājs piedāvā inovatīvas, augstas kvalitātes un augstas veiktspējas radiālās riepas gan automašīnām, gan motosportam. Pēc pārdošanas apjoma pieauguma, tas ir visstraujāk augošais riepu ražotājs pasaulē. Unikāla tehnoloģija ir Hankook riepās iestrādātās stikla šķiedras skaidiņas ziemas riepās, kas darbojas kā mikroradzes, ievērojami uzlabojot riepu saķeres īpašības uz ledaina un sniegota seguma.

Hankook zīmols sevi pozicionē kā premium zīmolu, un tas ir palielinājis savu tirgus daļu Eiropā, piedaloties vairākās augsta līmeņa sacīkšu sērijās. Hankook piedāvā virkni produktu, tostarp ziemas, vissezonas un zemas rites pretestības riepas, no kurām pēdējās ir izstrādātas tā, lai maksimāli samazinātu automašīnas degvielas patēriņu. Hankook riepu kvalitāte un veiktspēja ir pietiekama, lai attaisnotu savu riepu pozicionēšanu augstākos tirgus segmentos, ar labu saķeri un vadību gan uz mitra, gan sausa ceļa.

YOKOHAMA

"Yokohama Rubber Co", kas izveidota 1917. gadā, tiek uzskatīta par Japānas vecāko riepu ražotāju, un pašlaik tā ražo vairāk nekā 70 miljonus riepu gadā. Yokohama ir speciālisti bezceļu, kravas automašīnu un sacīkšu auto riepu ražošanā, kā arī piedāvā plašu vasaras un ziemas riepu sortimentu vieglajiem pasažieru transportlīdzekļiem.

Yokohama ražotās riepas izceļas ar:

  • augstu saķeri un vadāmību uz slapja ceļa;
  • labu noturību pret akvaplanēšanu.

Yokohama vidējās klases riepas tomēr nevar pilnībā konkurēt ar augstākās klases riepu saķeres veiktspēju uz sausa ceļa seguma. Šeit gan jāpiemin, ka tas attiecināms uz lieljaudas sporta auto segmentu - ikdienas lietošanai saķeres un vadāmības īpašības būs vairāk kā pietiekamas.

foto: Shutterstock

VREDESTEIN

Holandiešu ražotājs Vredestein šobrīd pieder Indijai, taču tā riepas joprojām turpina attīstīt un, galvenokārt, ražot Nīderlandē. Uzņēmums vienmēr ir uzsvēris savu produktu pievilcīgo dizainu - tas ilgstoši sadarbojies ar automašīnu dizaineru Giorgetto Giugiaro izlaižot speciālu riepu līniju. Vredestein ražo gan vasaras, ziemas, kā arī vissezonas riepu modeļus plašā izmēru spektrā.

Vredestein kā vidējās klases preču zīme piedāvā produktus ar augstu saķeri un vadāmību un slapja ceļa, lai gan daži no tā riepu modeļi uzrāda viduvējus saķeres rādītājus uz sausa ceļa.

SAILUN

Sailun riepas visā pasaulē ir atzītas kā augstas kvalitātes budžeta klases riepas, kas pieejamas par izdevīgām cenām. Sailun riepu trīs galvenās vērtības ir kvalitāte, uzticamība un atbalsts. Šī zīmola ražotās riepas ir piemērotas visdažādākajām ikdienas lietošanas vajadzībām.

Sailun gada laikā pārdod ap 30 miljonu riepu vairāk nekā 50 valstīs visā pasaulē. Sailun piedāvājuma klāstā ir atrodamas dažādu modeļu un pielietojuma riepas pasažieru vieglajām automašīnām, vidējām kravas automašīnām un apvidus automobiļiem. Sailun auto riepas tiek eksportētas uz daudzām Eiropas kā arī Āzijas, Amerikas un Āfrikas valstīm.

Izmantojot mūsdienīgas tehnoloģijas, Sailun vienkāršo projektēšanas procesu, paaugstinot rezultāta kvalitāti un samazinot ražošanas izdevumus. Šādi Sailun spēj piedāvāt augstas kvalitātes produktu par pieejamām cenām, uzrunājot tos pircējus, kuri izdara izvēli vadoties pēc optimālas cenas un kvalitātes attiecības.

Kur meklēt labas riepas par labām cenām?

Vienalga vai meklē premium vai budžeta klases riepas, visplašākais piedāvājums no vairāk kā 60 zīmolu ražotajām riepām meklējams pie Riepas1! Sazinies ar Riepas1 speciālistiem, zvanot , rakstot vai apmeklējot kādu no Riepas1 veikaliem. Kontaktinformāciju atradīsi mājaslapā www.riepas1.lv.  Sazinies un saņem konsultāciju par to, kuras riepas būs piemērotākās tieši Tavam auto un maciņam!

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Riepas1.lv