foto: Publicitātes foto
Pasaules kauss radošumā
Bizness un ekonomika
2018. gada 18. jūnijs, 11:21

Pasaules kauss radošumā

Karlīna Timofejeva

Kannu lauvas, kas tradicionāli notiek Franču rivjērā, ir prestižākais reklāmas, mārketinga un citu radošo nozaru pārstāvju gada gaidītākais pasākums. Festivāls, kas vienuviet pulcē radošās personības, šovbiznesa zvaigznes un tādus pasaulē atpazīstamus zīmolus kā "Facebook", "Youtube", "Google" un citus. Tomēr par festivāla nozīmīgāko daļu tiek uzskatīts tā saturs un radošums.

Iepazīstoties ar Kannu lauvu pasākuma programmu un personām, kas tajā uzstāsies, uz brīdi varētu šķist, ka tā ir viena liela Holivudas ballīte, nevis pasākums, kas tiek asociēts ar reklāmu un mārketingu. Starp lekciju runātājiem, iezīmējās tādas personības kā Nacionālās basketbola asociācijas leģenda, TV darbonis un veiksmīgais uzņēmējs  Šakils O'Nīls, populārais britu producents un mūziķis Labrinth, amerikāņu TV personība, producents, režisors un raidījumu vadītājs Konans O'Braiens, tādi aktieri kā Deivids Švimmers (seriāls "Draugi") un seriāla "Grejas anatomija" galvenās lomas atveidotāja Elena Pompeo un daudzi citi.

Tomēr, kā uzsver paši Kannu lauvu organizatori, festivāls ir par aizraujošu un iedvesmojošu saturu, ko rada ne tikai jomas profesionāļi, bet arī jaunie radošie prāti no visas pasaules, kuri piedalās "Young Lions" konkursā.

"Young Lions" konkurss ir iespēja jaunajai radošajai paaudzei sacensties uz globālās skatuves aci pret aci ar labākajiem no labākajiem. Konkursa 7 dažādās kategorijās piedalās vairāk nekā 250 komandu, no kurām tikai 21 tiek pie godalgām, iegūstot starptautisku atzinību pasaules mērogā.

foto: Publicitātes foto

Jau piekto gadu pēc kārtas, Inbox.lv ir oficiālā Kannu lauvu pārstāvniecība Latvijā, kā arī šā gada ģenerālsponsors. Inbox.lv radošās nozares jauniešiem piedāvā unikālu iespēju - cīnīties par pilnībā apmaksātu ceļazīmi uz Kannu lauvu festivālu. Viss, kas jādara: jāpiedalās "Young Lions Latvia" rīkotajā nacionālajā atlases konkursā, kurā, tāpat kā Kannu lauvās, 24 stundu laikā ir jārod risinājums sagatavotajam darba uzdevumam.  

Kā atzīst Rihards Gromuls, kurš jau otro gadu ir ieguvis Inbox.lv ceļazīmi uz "Young Lions": "Tas ir Pasaules kauss radošumā. Tā ir iespēja, kuru nedrīkst laist garām. Sajūtas, kuras var piedzīvot tikai esot uz vietas. Šī iespēja, ko Inbox.lv sniedz jauniešiem, ir neatsverama, jo tā ne tikai palīdz izkāpt no savas komforta zonas, bet arī kļūdīties un mācīties no kļūdām, pašizaugt un, galvenokārt, provocē, uzdot jautājumus, lai rastu atbildes uz tiem."