foto: Evija Trifanova/LETA
Latvija par 36 miljoniem eiro veidos naftas produktu rezerves
Kravas vilciena degvielas cisterna.
Bizness un ekonomika
2018. gada 17. jūnijs, 12:30

Latvija par 36 miljoniem eiro veidos naftas produktu rezerves

LETA

Ekonomikas ministrija (EM) izsludinājusi sarunu procedūru par drošības rezervju pakalpojuma sniegšanu Latvijas naftas produktu rezervju izveidei, tam atvēlot 36 miljonus eiro, liecina informācija ministrijas mājaslapā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

EM skaidroja, ka Eiropas direktīva uzliek pienākumu dalībvalstīm uzturēt jēlnaftas un/vai naftas produktu obligātas rezerves. Piedāvātajam uzglabājamo naftas produktu drošības rezervju apjomam ir jāatbilst vismaz dienas vidējā tīrā importa daudzumiem 90 dienām.

Iepirkuma rezultātā plānots, ka drošības rezervju pakalpojuma sniegšana valsts naftas produktu rezervju izveidei tiks nodrošināta uz diviem gadiem.

2017.gada decembrī EM noslēdza līgumus par naftas produktu drošības rezervju uzglabāšanas pakalpojuma sniegšanu ar astoņiem uzņēmumiem kopsummā par 7,9 miljoniem eiro.

Līgumus EM noslēdza ar astoņiem komersantiem - SIA "Pirmas", UAB "Okseta", UAB "Baltic Petroleum", SIA "Circle K Latvia", AS "Ventbunkers", SIA "RDZ Energy", "Gunvor SA" un "Vitol SA".

Naftas produktu drošības rezervju pakalpojuma līgumi noslēgti laika posmam no 2017.gada 29.decembra līdz 2018.gada 30.jūnijam ar tiesībām pagarināt vispārīgās vienošanās un līguma darbības termiņu, pusēm rakstiski vienojoties par termiņu, kas nav garāks par 20 dienām, un summu, kas nav lielāka par 10% no vispārīgās vienošanās kopējās līgumcenas, ievērojot piedāvājumos noteiktās līgumcenas un apjomus.