Rīgas ostā šim gadam pieteiktas 62 kruīza kuģu vizītes
Arī šogad Rīgā viesosies lielākais ostā ienākušais kuģis "Costa Pacifica", kurš Rīgas brīvostu plāno apmeklēt piecas reizes.
Bizness un ekonomika
2016. gada 15. marts, 23:46

Rīgas ostā šim gadam pieteiktas 62 kruīza kuģu vizītes

Jauns.lv

Rīgas ostā šim gadam pieteiktas 62 kruīza kuģu vizītes, taču līdz kruīzu sezonas sākumam kruīzu operatori vēl var pieteikt papildus ostas apmeklējumus, informēja ostā.

Vasaras kruīza kuģu sezona ostā ikgadēji tiek atklāta maijā. Rīgas brīvostas mājaslapā ir publicēts 2016.gada kruīza kuģu grafiks, un kā pirmais 10.maijā Rīgas brīvostā piestās kompānijas "MSC Cruises" kuģis "Opera", uz kura klāja būs 2142 pasažieri.

Ārpus sezonas šogad Rīgas brīvostā jau ir uzņemts viens kruīza kuģis, kas uz Rīgu gadu mijā atveda 1 485 pasažierus.

Kā skaidro ostā, arī šogad Rīgā viesosies lielākais ostā ienākušais kuģis "Costa Pacifica", kurš Rīgas brīvostu plāno apmeklēt piecas reizes. Papildus tiek gaidīti arī četri jauni kuģi, kas Rīgā līdz šim nav bijuši - "AIDA Vita", "Louis Aura", "Sea Princess" un "N.G. Orion". Tiem kruīza kuģu operatoriem, kas sezonā pieteikuši piecas vai vairāk kuģu ienākšanas, pārvalde piedāvā ostas maksu atlaižu sistēmu. Piemēram, 2015.gadā četriem kruīza kuģiem, kuriem bija pieteiktas piecas un vairāk ienākšanas, sākot jau ar pirmo kuģu ienācienu, tika piešķirtas pirmās kategorijas ostas maksas atlaides, kas paredzēja 20% atlaidi no visām ostas maksām.

Kā skaidro ostā, pozitīvi vērtējama tendence palielināties to kuģu skaitam, kas ostā uzturas divas vai vairāk dienas. 2016.gada sezonā šādas vizītes paredzējuši 15 kuģi, savukārt 2015.gadā Rīgas brīvostā ilgāk par dienu uzturējās tikai pieci kuģi. Šāds rādītājs liecinot, ka kruīzu kompānijas novērtējot Rīgas pilsētu un Rīgas ostā piedāvāto servisu un drošību.

Ostā atgādina, ka martā kruīzu industrija tiksies lielākajā nozares izstādē un konferencē "Seatrade Global" ASV. Arī Rīgas brīvosta sadarbībā ar Rīgas Pasažieru termināli un "Latvia Tours" piedalīsies šajā izstādē.

LETA/Foto: Renāte Briede/LETA