foto: Reuters/Scanpix/LETA
Kavējas 27 projektu iesniegšana par ES fondu finansējumu 78,4 miljonu eiro apmērā
Iesniegšanas kavējumi rada plānotās Eiropas Savienības naudas plūsmas nobīdes un ieviešanas riskus.
Bizness un ekonomika
2018. gada 3. jūnijs, 11:56

Kavējas 27 projektu iesniegšana par ES fondu finansējumu 78,4 miljonu eiro apmērā

LETA

Šajā Eiropas Savienības (ES) fondu plānošanas periodā no 2014.gada līdz 2020.gadam plānotajā termiņā nav iesniegti 27 projekti par kopējo ES fondu finansējumu 78,4 miljoni eiro, liecina Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais informatīvais ziņojums par ES fondu ieviešanas gaitu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

FM norādīja, ka projektu iesniegšanas kavējumi rada plānotās ES naudas plūsmas nobīdes un ieviešanas riskus.

Starp kavētiem projektiem FM minēja Rīgas pilsētas pašvaldības Austrumu maģistrāles pieslēguma ostai pirmās kārtas projektu par 43 miljoniem eiro. Pašvaldība ir informējusi, ka nav saņemts saskaņojums no SIA "Rīgas ūdens", bet projektu plānots drīzumā iesniegt.

Tāpat kavējas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju projektu ieviešana atsevišķu ministriju resoros - šiem projektiem atvēlēti ES fondi 10,7 miljonu eiro apmērā. Proti, Valsts zemes dienesta, Iekšlietu ministrijas, Labklājības ministrijas, Veselības ministrijas un Kultūras ministrijas resori nav iesnieguši projektus Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) un nav saskaņoti darbības apraksti. VARAM plāno noteikt stingru gala termiņu projektu aprakstu iesniegšanai.

Tāpat kavējas valsts ēku energoefektivitātes projektu ieviešana par kopumā 8,4 miljoniem eiro. Lai risinātu situāciju, Ekonomikas ministrija izstrādās attiecīgus grozījumus Ministru kabineta noteikumos.