foto: Shutterstock
Arvien mazāk iedzīvotāju ir svarīgi, lai iegādātā pārtika būtu ražota Latvijā
Bizness un ekonomika
2018. gada 20. maijs, 15:15

Arvien mazāk iedzīvotāju ir svarīgi, lai iegādātā pārtika būtu ražota Latvijā

LETA

Arvien mazāk Latvijas iedzīvotāju ir svarīgi, lai iegādātie pārtikas produkti būtu ražoti Latvijā, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šogad februārī veiktajā aptaujā iedzīvotājiem tika lūgts vērtēt, vai, izvēloties pārtikas produktus, viņiem ir svarīgi, lai tie būtu ražoti Latvijā.

Aptaujā noskaidrots, ka tas kopumā ir svarīgi 58% iedzīvotāju - 23% aptaujāto minētajam apgalvojumam pilnībā piekrita, savukārt vēl 35% tam drīzāk piekrita. Pretēju viedokli kopumā pauda 39% iedzīvotāju - 27% iedzīvotāju atzina, ka drīzāk nepiekrīt apgalvojumam, ka, izvēloties pārtikas produktus, viņiem ir svarīgi, lai tie būtu ražoti Latvijā, savukārt 12% šim apgalvojumam nepiekrita pilnībā.

Šogad fiksētais to iedzīvotāju īpatsvars, kas nepiekrīt apgalvojumam par to, ka izvēloties pārtikas produktus, viņiem ir svarīgi, lai tie būtu ražoti Latvijā, ir augstākais novērojumu vēsturē. Pērn tas bijis 36%.

To iedzīvotāju īpatsvars, kam kopumā ir svarīgi, lai pārtikas produkti būtu ražoti Latvijā, salīdzinot ar pagājušo gadu, sarucis par trim procentpunktiem, savukārt pēdējo četru gadu laikā šis īpatsvars sarucis par deviņiem procentpunktiem.

Lielākā vēlme iegādāties Latvijā ražotus pārtikas produktus fiksēta 2001.gadā, kad kopumā 82% iedzīvotāju bija atzinuši, ka izvēloties pārtikas produktus, viņiem ir svarīgi, lai tie būtu ražoti Latvijā.

Tēmas