foto: Zane Bitere/LETA
Lidosta "Rīga" plāno iegādāties sešus sprāgstvielu palieku detektorus
Starptautiskā lidosta "Rīga".
Bizness un ekonomika
2018. gada 19. maijs, 23:13

Lidosta "Rīga" plāno iegādāties sešus sprāgstvielu palieku detektorus

LETA

Starptautiskā lidosta "Rīga" plāno iegādāties sešus sprāgstvielu palieku detektorus, liecina lidostas publicētā informācija par izsludināto konkursu "Sešu sprāgstvielu palieku detektoru iegāde".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Piedāvājumi jāiesniedz līdz 4.jūnijam plkst.10.30 starptautiskās lidostas "Rīga" administrācijas ēkas sestajā stāvā, 609.kabinetā.

Piegādātājam jāpiegādā sešus sprāgstvielu palieku detektorus bez radiācijas avota, kā arī jāpiedāvā tāda veida detektors, kas vismaz divus gadus jau tiek izmantots pasažieru un rokas bagāžas drošības pārbaudes nodrošināšanai vismaz trijās Eiropas lidostās, kuru apgrozījums ir pieci miljoni pasažieru gadā vai vairāk.

Piedāvājumā ir jābūt iekļautai informācijai par detektora tipu un tā aprakstu. Detektoram jāspēj atklāt militārās sprāgstvielas, komerciāli izgatavotas sprāgstvielas, mājās izgatavotas sprāgstvielas un marķierus.

Ražotājam jānodrošina iespēja pievienot jaunas sprāgstvielas esošā reģistrā uzskaitītajām grupām, kā arī jānodrošina iespēja tās atklāt, izmantojot detektoru, atbilstoši juridiskajām prasībām, kas varētu rasties nākotnē. Detektora veiktā analīzes procesa rezultātā ir jāiegūst skaidra norāde par to, vai ir konstatēta sprāgstviela, vai arī pārbaudītā viela ir nekaitīga. Standarta parauga analizēšanas laiks nedrīkst pārsniegt desmit sekundes.

Pretendentam kopā ar piedāvājumu jāiesniedz detektora pārbaudes procesa apraksts, tehniskā dokumentācija, ieskaitot uzturēšanas un apkopes norādījumus vai noteikumus, kalibrēšanas kārtības instrukcija vai apraksts un citi attiecīgi dokumenti latviešu vai angļu valodā. Piegādātājam kopā ar detektoru piegādi jāiesniedz detalizēta lietotāja rokasgrāmata un mācību materiāli.

Detektora sprāgstvielu atklāšanas iestatījumiem jābūt aizsargātiem, un tiem drīkst piekļūt tikai pilnvarots lidostas personāls. Detektoram jābūt ar integrētu augstas izšķirtspējas skārienjūtīgo ekrānu. Detektoram ir jāuzglabā atmiņā statistikas dati par darbības laiku, veikto analīžu daudzumu, par rezultātiem un par paraugu analizēšanas laiku. Detektoram jābūt aprīkotam ar printeri tūlītējai analīzes rezultātu izdrukai.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas "Rīga" ziemas sezonā iespējams doties uz gandrīz 80, bet 2018.gada vasaras sezonā - uz 100 galamērķiem, ko nodrošina 19 aviosabiedrības. 2017.gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā sešus miljonus pasažieru.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās