foto: LETA
"Rietumu banka" dividendēs no pagājušā gada peļņas izmaksās 12,7 miljonus eiro
AS ''Rietumu banka'' administratīva ēka.
Bizness un ekonomika
2018. gada 17. maijs, 13:16

"Rietumu banka" dividendēs no pagājušā gada peļņas izmaksās 12,7 miljonus eiro

LETA

"Rietumu bankas" akcionāri nolēmuši dividendēs no pagājušā gada peļņas izmaksāt 12,7 miljonus eiro, aģentūrai LETA pavēstīja "Rietumu bankas" preses sekretāre Eleonora Gailiša.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa informēja, ka atbilstoši akcionāru lēmumam no pagājušā gada peļņas, kas bija vairāk nekā 33 miljoni eiro, dividenžu izmaksai parasto un priviliģēto akciju īpašniekiem novirzīti kopumā 12,7 miljoni eiro, bet pārējā peļņas daļa novirzīta bankas attīstībai.

"Nepārtraukta attīstība daudzu gadu garumā nodrošināja stabilu pamatu, balstoties uz kuru banka arī pašreizējos sarežģītajos apstākļos turpina strādāt ar peļņu un uzturēt augstu likviditāti. Mēs ātri esam veikuši nepieciešamās izmaiņas, un līdz šā gada beigām transformācijas process galvenokārt tiks pabeigts. Mums parādās jauni, perspektīvi klienti; mēs turpinām īstenot jaunus plānus, uzstādīt jaunus mērķus un izmantojām visus mūsu resursus to sasniegšanai," sacīja "Rietumu bankas" valdes priekšsēdētājs Rolfs Fulss.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Rietumu banka" pagājušajā gadā strādāja ar peļņu 33,034 miljonu eiro apmērā, kas ir 2,4 reizes mazāk nekā 2016.gadā. Savukārt "Rietumu bankas" aktīvi 2017.gada beigās bija 2,999 miljardi eiro, kas ir par 13,5% jeb 466,984 miljoniem eiro mazāk nekā 2016.gada beigās.

Banka šobrīd izstrādā jaunu stratēģiju, kas būs balstīta uz ilgtermiņa komercdarbības plānu, kurā paredzēts būtiski samazināt bankas riska darījumus un komercattiecības ar klientiem, kas nav Latvijas rezidenti. Plānots, ka jaunās stratēģijas izstrāde tiks pabeigta līdz 2018.gada jūnijam.

Pēc aktīvu apmēra "Rietumu banka" 2017.gada beigās bija piektā lielākā banka Latvijā. Bankas lielākie akciju īpašnieki ir SIA "Esterkin Family Investments" (33,12%), Maltas kompānija "Boswell (International) Consulting Limited" (33,11%), kā arī SIA "Suharenko Family Investments" (17,34%). "Esterkin Family Investments" vienīgais īpašnieks ir Leonids Esterkins, bet "Suharenko Family Investments" vienīgais īpašnieks ir Arkādijs Suharenko.