Rīgas lidostā darbu sāks lidsabiedrība "Aegean Airlines", kas atklās reisu uz Atēnām
Rīgas lidostā darbu sāk lidsabiedrība "Aegean Airlines", kas vasaras sezonā atklās jaunu reisu Rīga-Atēnas.
Bizness un ekonomika
2016. gada 21. marts, 15:03

Rīgas lidostā darbu sāks lidsabiedrība "Aegean Airlines", kas atklās reisu uz Atēnām

Jauns.lv

Rīgas lidostā darbu sāk jauna lidsabiedrība - Grieķijas lielākā aviokompānija un globālās aviosabiedrību alianses "Star Alliance" dalībniece - "Aegean Airlines", kas vasaras sezonā atklās jaunu reisu Rīga-Atēnas,informēja Rīgas lidostā.

Veicot lidojumus maršrutā Rīga-Atēnas svētdienās, periodā no 26.jūnija līdz 25.septembrim, lidsabiedrība nodrošinās pasažieriem gan tiešo lidojumu uz Grieķijas galvaspilsētu, gan tālākus savienojumus ar galamērķiem Grieķijas salās un kontinentālajā Grieķijā. Papildus iekšzemes savienojumiem reiss Rīga-Atēnas dos pasažieriem iespēju ceļot tālāk uz Grieķijas kaimiņvalstīm Balkānos, uz Turciju, kā arī uz pilsētām Vidējos Austrumos, skaidro lidostā.

Reisi tiks veikti ar "Airbus A320" gaisa kuģi, kurā ir 174 vietas, piedāvājot biznesa un ekonomiskās klases pilna servisa pakalpojumus, tostarp bezmaksas maltītes un dzērienus.

Biznesa klases pasažieri un "Star Alliance" Zelta kartes lietotāji varēs izmantot lidostas "Rīga" biznesa zāles pakalpojumus. Bez tam "Star Alliance" Zelta kartes lietotājiem ir iespēja arī reģistrēt papildus vienu bagāžas vienību atbilstoši tam, kādā klasē nopirkta aviobiļete.

Vasaras sezonā no lidostas "Rīga" iespējams doties uz 79 tiešajiem galamērķiem.

"Aegean Airlines" ir Grieķijas lielākā aviosabiedrība, kas kopš savas dibināšanas 1999.gadā piedāvā pilna servisa, augstākās kvalitātes, tuva un vidēja attāluma aviopārvadājumu pakalpojumus. 2013.gadā kompānija pārņēma savā īpašumā reģionālo lidsabiedrību "Olympic Air", kā rezultātā tā var pasažieriem piedāvāt lielāku lidojumu biežumu un vairāk savienojumu, kā arī vairāk iespēju aizlidot uz Grieķijas salām. 2015.gadā lidsabiedrība pārvadāja 11,6 miljonus pasažieru. Lidojumus veic gaisa kuģu flote, kas ir viena no jaunākajām Eiropā un sastāv no 61 gaisa kuģa.

LETA/Foto: EPA/LETA