Bizness un ekonomika
2016. gada 21. marts, 15:19

"KVV Liepājas metalurgs" atlaistajiem darbiniekiem plāno izmaksāt vairāk nekā 800 000 eiro

Jauns.lv

Ņemot vērā akcionāru pieņemto lēmumu par uzņēmuma konservāciju, uzņēmumā "KVV Liepājas metalurgs" tuvākajās dienās tiks veikts personāla audits, lai gūtu skaidru priekšstatu par to, cik liels darbinieku skaits, būs nepieciešams, lai uzturētu uzņēmuma infrastruktūru dīkstāves periodā. Atlaistajiem darbiniekiem plānots izmaksāt vairāk nekā 800 000 eiro, informēja "KVV Group" preses sekretāre Nataļja Napadovska.

"KVV Liepājas metalurgs" valdes priekšsēdētājs Igors Talanovs ir paziņojis, ka pēc provizoriskiem aprēķiniem paziņojumu par atlaišanu varētu saņemt aptuveni 300 darbinieki no 402 pašlaik uzņēmumā nodarbinātajiem.

Strādājošo skaita samazināšana notiks stingri atbilstoši spēkā esošajiem likumiem, un katrs no darbiniekiem tiks personāli informēts par atlaišanu vai nu uzņēmumā, vai arī pa pastu nosūtītā vēstulē 30 dienu laikā. Tie darbinieki, kuri vēlēsies saņemt algas aprēķinu īsākā laikā, to varēs izdarīt bez jebkādiem šķēršļiem.

Tāpat Talanovs paziņoja, ka uzņēmums precīzi ievēros visas prasības, kas attiecās uz papildus izmaksām, piemēram, tām, kas saistītas ar neizmantoto atvaļinājumu vai darba stāžu.

Šis lēmums ir saskaņots ar KVV Group vadību, un tiks konsekventi īstenots, piebilda Igors Talanovs.

Jau ziņots, ka Ukrainas investori "KVV Group" ir pieņēmuši lēmumu par AS "KVV Liepājas metalurga" rūpnīcas konservāciju.

Šādu lēmumu "KVV Group" vadība pieņēmusi ņemot vērā to, ka saglabājas ilgtermiņa negatīvie faktori, kas rada šķēršļus uzņēmuma darbībai - pasaules metalurģijas tirgu pārņēmusī krīze, parādsaistības nodrošinātajiem kreditoriem un valsts neieinteresētība sniegt atbalstu nozarei.Pēdējo mēnešu laikā uzņēmuma akcionāri, neraugoties uz grūtībām, centās atjaunot ražošanu, rast konstruktīvu dialogu ar valdību, informēja Napadovska.

Akcionāri izstrādāja "KVV Liepājas metalurgs" parādu restrukturizācijas plānu, un gaidīja, ka valdība sniegs saprotamas atbildes par to, kad tiks pieņemts lēmums piemērot uzņēmuma elektrības rēķiniem samazinātu obligāto iepirkumu komponenti (OIK). "KVV Group vadība vairākkārt uzsvēra, ka uzņēmuma saglabāšanas plāns atbilst arī valsts interesēm.

Valdība 15.marta sēdes slēgtajā daļā skatīja "KVV Liepājas metalurga" restrukturizācijas plānu, taču nekādu lēmumu nepieņēma, nolemjot turpināt šo jautājumu skatīt šīs nedēļas sēdē.

"Esam uzņēmuma akcionāriem uzdevuši vairāk nekā 40 papildu jautājumu, lai viņi paskaidro "ĶVV Liepājas metalurga" restrukturizācijas plānu, jo patlaban tas vairāk izskatās pēc uzņēmuma akcionāru vēlmju saraksta, nevis tiek pausta uzņēmuma gatavība strādāt ilgtermiņā," pēc valdības sēdes informēja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Pēc viņas teiktā, ar papildu jautājumiem valsts vēlas noskaidrot, vai uzņēmums ir gatavas ieguldīt savas darbības nodrošināšanā, kā arī ir uzdoti praktiski jautājumi par metalurģijas uzņēmuma darbību.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA