foto: LETA
"Latvijas krājbankas" valdes loceklis Pelcbergs pārmet administratoram neefektīvu līdzekļu atgūšanas veidu izvēli
Bijušais "Latvijas krājbankas" valdes loceklis pārmet administratoram neefektīvu līdzekļu atgūšanas veidu izvēli.
2018. gada 26. aprīlis, 22:48

"Latvijas krājbankas" valdes loceklis Pelcbergs pārmet administratoram neefektīvu līdzekļu atgūšanas veidu izvēli

Jauns.lv / LETA

"Latvijas krājbankas" maksātnespējas administratora izvēlētie veidi līdzekļu atgūšanai bija tādi, ar kuriem tika atgūts mazāk nekā iespējams, ceturtdien Rīgas apgabaltiesā notikušajā tiesas sēdē civillietā pret septiņiem bijušajiem bankas valdes locekļiem pauda bijušais valdes loceklis Dzintars Pelcbergs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Savos skaidrojumos tiesai Pelcbergs norādīja, ka nepiekrīt pirmās instances spriedumam. Viņš arī vairākkārtīgi norādīja, ka bankas maksātnespējas administratori nekorekti izvēlējušies ķīlas izvērtētājus, tādējādi izsolēs pārdoti īpašumi par pārlieku zemām cenām. Bijušais valdes loceklis uzsvēra, ka šāda rīcība neatbilst Civillikumā norādītajai "gādīga saimnieka rīcībai", kā būtu jārīkojas administratoriem.

Nākamā tiesas sēde šajā lietā tagad paredzēta 20.jūnijā plkst.10.

Jau vēstīts, ka iepriekšējā tiesas sēdē 24.aprīlī tiesa noraidīja atbildētājas Svetlanas Ovčiņņikovas lūgumu izbeigt tiesvedību, kā arī nolēma lietas materiāliem pievienot bankas valdes sēžu protokolus.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pērnā gada jūnijā nosprieda solidāri piedzīt zaudējumus vairāk nekā 15 miljonu eiro apmērā no septiņiem bijušajiem "Latvijas krājbankas" valdes locekļiem, kuri bez pietiekama saimnieciska pamatojuma esot izsnieguši vairākus aizdevumus Seišelu salās un Kiprā reģistrētām komercsabiedrībām un pārņēmuši to nodrošinājumus.

"Latvijas krājbankas" administrators "KPMG Baltics" prasību pret bijušajiem bankas valdes locekļiem par zaudējumiem, kas bankai radušies laikā līdz maksātnespējas procesa sākšanai, cēla 2015.gadā.

"TV3" ziņas janvārī vēstīja, ka tiesa ir apķīlājusi Rīgas domes deputāta Mārtiņa Bondara īpašumus un bankas kontus, lai varētu no viņa piedzīt zaudējumus šajā lietā, kurā viņš ir viens no atbildētājiem.

Kā ziņots, 2011.gada nogalē "Latvijas krājbankā" tika konstatēts ap 100 miljonu latu (aptuveni 142 miljonu eiro) līdzekļu iztrūkums, bet jau tā paša gada 23.decembrī Rīgas apgabaltiesa "Latvijas krājbanku" pasludināja par maksātnespējīgu. Ņemot vērā līdzekļu iztrūkumu, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome nolēma apturēt visu "Latvijas krājbankas" finanšu pakalpojumu sniegšanu.

Policija par notikušo sāka izmeklēšanu.

"Latvijas krājbankas" kriminālprocesā aizdomās par piesavināšanos lielā apmērā tika turēts bijušais bankas prezidents Ivars Priedītis, bankas līdzīpašnieks Antonovs, kā arī bijušie bankas valdes locekļi Dzintars Pelcbergs un Mārtiņš Zalāns. Šajā kriminālprocesā izmeklētāji 2011.gadā aizturēja arī bijušo bankas valdes locekli Svetlanu Ovčiņņikovu.'

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās