Prezidenta kanceleja paklāja izgatavošanai tērēs 77 800 eiro
Valsts prezidenta kanceleja tērēs 77 802 eiro Rīgas pils priekšpils Sūtņu akreditācijas zāles paklāja izgatavošanai.
Bizness un ekonomika
2016. gada 25. marts, 14:47

Prezidenta kanceleja paklāja izgatavošanai tērēs 77 800 eiro

Jauns.lv

Valsts prezidenta kanceleja tērēs 77 802 eiro Rīgas pils priekšpils Sūtņu akreditācijas zāles paklāja izgatavošanai, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Kā norādīts sarunu procedūras pamatojumā, Valsts prezidenta kancelejai ir piešķirts finansējums, kas saistīts ar priekšpils aprīkojuma un mēbeļu restaurāciju, jaunu, analogu reprezentācijas mēbeļu izgatavošanu un iegādi 4 872 255 eiro apmērā.

Rīgas pils atjaunošanas padome pagājušā gada 5.marta sanāksmē izskatījusi jautājumu par Rīgas pils priekšpils Sūtņu akreditācijas zāles paklāja dizainu. Rīgas pils Sūtņu akreditācijas zāles interjers ir iekļauts Latvijas kultūras kanonā.

Kā skaidroja kancelejā, paklājs ir šī ansambļa neatņemama mākslinieciskā sastāvdaļa. Oriģinālais paklājs ir gājis bojā, un par restaurācijas izejmateriālu izmantojami melnbalti fotouzņēmumi, kā arī Latvijas Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja fondos atrodamie Anša Cīruļa tekstilmākslas paraugi.

Iepazīstoties ar mākslas vēsturnieces Vijas Strupules atzinumu, padome konstatējusi, ka paklāja autentiskumu iespējams nodrošināt ar paklāju izgatavošanas tehniku, kurā paklāji tiek mezgloti ar rokām 100 līdz 300 mezglu kvadrātcollā. Šo tehnoloģiju paklāju izgatavošanā izmanto vācu dizaineris Jans Kats, kuram esot pieredze unikālu vēsturisku paklāju rekonstrukcijā pēc melnbaltiem attēliem.

Līdz ar to padome pieņēmusi lēmumu apstiprināt Rīgas pils priekšpils Sūtņu akreditācijas zāles paklāja dizainu, paklāja izgatavošanas tehnoloģiju, apstiprināt, ka SIA "Krassky" tehnisku un māksliniecisku iemeslu dēļ ir pretendents, kas spēs nodrošināt paklāja izgatavošanas pakalpojuma izpildi atbilstoši izvirzītajām prasībām.

   

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA