Tirdzniecības centrā "Domina Shopping" slēgs iecienīto veikalu "Prisma"
Visiem "Prisma Domina" veikala darbiniekiem tiks piedāvāts darbs citās "Prisma Latvija" struktūrvienībās.
Bizness un ekonomika
2016. gada 31. marts, 14:04

Tirdzniecības centrā "Domina Shopping" slēgs iecienīto veikalu "Prisma"

Jauns.lv

Mazumtirgotājs "Prisma Latvija" maija beigās tirdzniecības centrā "Domina Shopping" plāno slēgt veikalu "Prisma", pastāstīja uzņēmuma pārstāve Vineta Rudzīte.

"Tā kā "Prisma Latvija" pārrunas ar tirdzniecības centra "Domina Shopping" īpašniekiem par telpu nomas līguma turpināšanu beidzās bez rezultātiem, esam nolēmuši slēgt "Prisma Domina" veikalu Ieriķu ielā 3," sacīja Rudzīta, piebilstot, ka veikalu iecerēts slēgt šā gada 31.maijā.

Vienlaikus viņa piebilda, ka visiem "Prisma Domina" veikala darbiniekiem tiks piedāvāts darbs citās "Prisma Latvija" struktūrvienībās.

Tāpat Rudzīte pastāstīja, ka "Prisma Latvija" regulārā režīmā turpinās biznesa darbību Latvijā, koncentrējoties uz biznesa attīstību pārējās tirdzniecības vietās. Tāpat kompānija ir ieinteresēta jaunu tirdzniecības vietu attīstībai Rīgā, vietās, kuras būtu piemērotas "Prisma" lielveikalu konceptam.

"Prisma Latvija" 2014.gadā strādāja ar 53,57 miljonu eiro apgrozījumu, kas par 9,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi saruka par 26,4% - līdz 9,021 miljoniem eiro, liecina datubāzē "Lursoft" pieejamais uzņēmuma pārskats.

"Prisma Latvija" reģistrēta 2006.gadā, un tās pamatkapitāls ir 6,45 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Somijas kooperatīvā sabiedrība "Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta" (SOK). SOK, kas dibināts 1904.gadā, ir daļa no "S Group" uzņēmumu grupas, kura nodarbojas ar mazumtirdzniecību, degvielas tirdzniecību, viesnīcu biznesu, autotirdzniecību, lauksaimniecību un dārzkopību. Latvijā ir pieci "Prisma" lielveikali.

LETA/Foto: Agnese Gulbe/LETA