foto: Ekrānuzņēmums
Tukuma slimnīcas zaudējumus pērn palielinājuši pacientu parādi un pārāk lielās izmaksas
Tukuma slimnīca ar zaudējumiem strādājusi jau vairākus gadus.
Bizness un ekonomika
2018. gada 20. marts, 18:49

Tukuma slimnīcas zaudējumus pērn palielinājuši pacientu parādi un pārāk lielās izmaksas

LETA

2017.gadā pieauguši SIA "Tukuma slimnīca" zaudējumi, sasniedzot 123 725 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Medicīniskā iestāde ar zaudējumiem strādājusi jau vairākus gadus. 2015.gadā tie bija 129 640 eiro, 2016.gadā nedaudz samazinājušies, sasniedzot 94 022 eiro, bet pērn atkal pieauguši. Negatīvos finanšu rezultātus slimnīcas vadība skaidro ar nenosegtām ārstniecības izmaksām, kas neatbilst faktiskajām izmaksām un reāli ārstētajam pacientu skaitam, proti, slimnīca ārstē vairāk pacientu, nekā saskaņā ar līgumu apmaksājusi valsts. Tāpat slimnīcas finanšu stāvokli ietekmē pacientu parādi un ievērojami amortizācijas atskaitījumi.

Savukārt apgrozījumu Tukuma slimnīca pērn saglabājusi 2016.gada līmenī. "Firmas.lv" dati liecina, ka pagājušajā gadā uzņēmuma apgrozījums bija 4 231 460 eiro, bet 2016.gadā - 4 233 112 eiro.

Pērn slimnīcā paplašināts dienas stacionāra, mājas pakalpojumu un observācijas gultu pakalpojumu apjoms. Tāpat iestādei izdevās piesaistīt neirologu, bērnu neirologu, fizioterapeitu. Arī turpmāk, lai saglabātu neatliekamās medicīniskās palīdzības slimnīcas statusu, plānots piesaistīt jaunus speciālistus un ieguldīt līdzekļus darbinieku apmācībā.

Lai uzlabotu finansiālo stāvokli, slimnīca plāno samazināt iekšējās izmaksas, pārskatot virsstundu skaitu, funkcijas, efektīvāk organizējot iepirkumus, ieviešot energoefektivitātes pasākumus un jaunus pakalpojumus.

Tukuma, Engures, Jaunpils un Kandavas novadu pašvaldību kapitālsabiedrību ar 272 darbiniekiem vada Dzintra Rabkeviča.