Informācija par komersantu 2015. gadā samaksāto nodokļu kopsummu
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administratīvajā ēkā notiek VID Lielo nodokļu maksātāju apbalvošanas svinīgais pasākums.
Bizness un ekonomika
2016. gada 1. aprīlis, 11:43

Informācija par komersantu 2015. gadā samaksāto nodokļu kopsummu

Jauns.lv

Turpinot īstenot brīvprātīgas nodokļu saistību izpildes veicināšanas pasākumus, šodien Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) mājaslapā jau otro gadu ir publicēta informācija par nodokļu maksātāju (komersantu) pagājušajā gadā samaksāto VID administrēto nodokļu kopsummu. Atsevišķi ir izdalīti dati tieši par iedzīvotāju ienākuma nodokļa kopsummu un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu kopsummu, kā arī par vidējo nodarbināto personu skaitu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone: „Valsts budžetam ir svarīgs ikviens samaksātais nodoklis, lai valsts spētu saviem iedzīvotājiem nodrošināt aizsardzību, drošību, veselības aprūpi, izglītību, sociālās garantijas un citas valstij uzticētās jomas. Valsts ieņēmumu dienesta kolektīva vārdā cieņas pilns “Paldies!” ikvienam godprātīgam nodokļu maksātājam Latvijā tieši par viņa uzņēmību, ieguldījumu un atbildīgo attieksmi pret nodokļu saistību izpildi un mūsu valsts labklājības nodrošināšanu kopumā. Novēlu arī turpmāk pārliecību un ticību par darbu, ko darāt, jaunas un vērtīgas idejas un labvēlīgu uzņēmējdarbības vidi to īstenošanai!”

Nodokļu maksātāju (komersantu) 2015.gadā samaksāto VID administrēto nodokļu kopsummas ir pieejamas VID mājaslapas www.vid.gov.lv esošajā Publiskojamo datu bāzē “

Nodokļu maksātāju (komersantu) taksācijas gadā samaksāto VID administrēto nodokļu kopsummas

”.

Nosakot nodokļu maksātāju valsts kopbudžetā veikto maksājumu kopsummu, tika atlasīti maksājumi šādos maksājumu veidos: iedzīvotāju ienākuma nodoklis, uzņēmumu ienākuma nodoklis, valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, pievienotās vērtības nodoklis, mikrouzņēmumu nodoklis, dabas resursu nodoklis, akcīzes nodoklis, azartspēļu un izložu nodoklis, elektroenerģijas nodoklis, subsidētās elektroenerģijas nodoklis, kā arī uzņēmējdarbības riska valsts nodeva un muitas nodoklis. Taksācijas gadā valsts kopbudžetā veikto maksājumu kopsummu aprēķina, atskaitot no valsts kopbudžetā iemaksātās nodokļu summas atmaksāto summu, ņemot vērā arī pārskaitījumus no viena maksājuma veida uz otru.

Kā zināms, vakar, 2016. gada 31. martā, svinīgā Valsts ieņēmumu dienesta Lielo nodokļu maksātāju apbalvošanas pasākuma laikā finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola un VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone pasniedza balvas un atzinības rakstus 2015.gada lielākajiem nodokļu maksātājiem un aktīvākajam VID sadarbības partnerim 13 dažādās nominācijās. Savukārt šī gada 1.aprīlī ir

nosūtītas VID pateicības vēstules

2448 nodokļu maksātājiem, t.sk. 1964 nodokļu maksātājiem atkārtoti, bet 484 nodokļu maksātājiem - pirmo reizi, par 2015. gadā veiktajām ievērojamām iemaksām valsts budžetā, godprātīgo un atbildīgo attieksmi pret nodokļu saistību izpildi un līdzšinējo sekmīgo sadarbību ar nodokļu administrāciju.

Informācija par komersantu 2015. gadā samaksāto nodokļu kopsummu tiek publicēta saskaņā ar likuma “ Par nodokļiem un nodevām ” 18.panta 8.1 punktu, kas paredz, ka, sākot ar 2015.gada 1.aprīli tiek publicēta informācija par nodokļu maksātāju (komersantu) iepriekšējā gadā samaksāto VID administrēto nodokļu kopsummu, norādot iedzīvotāju ienākuma nodokļa kopsummu un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu kopsummu, kā arī vidējo nodarbināto personu skaitu. Informācija tiek sagatavota un publiskota par visām kapitālsabiedrībām (akciju sabiedrībām (AS), sabiedrībām ar ierobežotu atbildību (SIA), ar statusu “aktīvs” uz attiecīgā taksācijas gada 31.decembri.

Regīna Zommere/Foto: Edijs Pālens/LETA